Online inschrijven

Je lidmaatschap verlengen of nieuw lid worden? Voortaan kan je dit ook online regelen en meteen gebruik maken van de online diensten van de Bib. Je kan materiaal reserveren of verlengen en krijgt toegang tot de digitale collecties van de bib (kranten, e-books). Ga daarvoor naar kortenberg.bibliotheek.be/inschrijven.

online lidmaatschap vierkant
Foto's door Sien Verstraten

Je maakt je lidmaatschap definitief door langs te komen in de Bib binnen de 8 weken en te betalen. Daarna kan je naar hartenlust materiaal lenen. Nieuwe leden passeren eerst nog even met hun identiteitskaart aan de balie vooraleer ze betalen.

Online lidmaatschap verlengen (als bestaand lid)

  • Verleng je lidmaatschap online via Mijn Bibliotheek (via overzichtsscherm ‘Bibliotheken en lidmaatschappen’)
  • Kom binnen de acht weken langs in de Bib en betaal aan betaalautomaat of betaal direct online
  • Je lidmaatschap is verlengd!

Online lid worden (als nieuw lid)

  • Schrijf je in als nieuw lid via het online formulier
  • Kom binnen de acht weken langs in de Bib langs aan de balie met je identiteitskaart en betaal je lidgeld aan de betaalautomaat of betaal direct online
  • Je lidmaatschap is geregeld!

Uiteraard ben je nog steeds welkom aan de balie om je nieuw of bestaand lidmaatschap in orde te brengen. Een nieuwe lidkaart aanmaken voor kinderen onder de 12 jaar kan ook enkel aan de balie, dat gaat niet online.

Wist je trouwens dat lid worden tot 18 jaar gratis is? Hun lidmaatschap wordt bovendien automatisch verlengd tot ze meerderjarig zijn. Volwassenen betalen vijf euro lidgeld per jaar. Beschik je over een vrijetijdspas met sociaal tarief, dan betaal je minder.