Kortenberg zoekt een dorpsdichter

De gemeente Kortenberg gaat op zoek naar een dorpsdichter (m/v/x). Een dorpsdichter kan mensen verbinden, hen met een frisse blik laten kijken naar hun onmiddellijke omgeving en hen amuseren met spitse, pakkende of lichtvoetige taal.

oproep dorpsdichter

De Kortenbergse dorpsdichter zal worden aangesteld voor een periode van drie jaar (2021-2023) en jaarlijks minstens vijf gedichten afleveren. De vorm van die gedichten is vrij, het onderwerp moet gelinkt zijn aan de gemeente Kortenberg en scherpstellen op de mensen, plekjes en gebouwen die Kortenberg kleur geven. Inspelen op de plaatselijke actualiteit geeft een meerwaarde aan het werk van de dorpsdichter. Ook zal hij/zij bij bijzondere gelegenheden nieuw werk voordragen.

Iedereen die voeling heeft met Kortenberg, graag in de weer is met woorden en achttien of ouder is mag zich kandidaat stellen. Dat kan door drie niet eerder gepubliceerde Nederlandstalige gedichten, waarvan minstens één met Kortenberg als onderwerp, te versturen naar: Bibliotheek Kortenberg, Dorpsdichter, Dr. V. De Walsplein 30, 3070 Kortenberg. Motiveer je deelname, onderteken je gedichten met een schuilnaam en vermeld je identiteit en contactgegevens in een gesloten omslag. De inzendingen dienen ten laatste op 22 december 2020 verzonden te worden. Daarna buigt een deskundige jury zich over de inzendingen. De naam van de eerste Kortenbergse dorpsdichter zal bekend gemaakt worden op Gedichtendag, donderdag 28 januari 2021.

Bijkomende informatie en de volledige tekst van het reglement zijn hier te vinden of op aanvraag via bibliotheek@kortenberg.be.