Kortenberg is een Boekstart-gemeente

Voorlezen is voor iedereen leuk, ook voor de allerkleinsten! Daarom is Kortenberg een officiële Boekstart-gemeente. Boekstart is een leesbevorderingsinitiatief van Iedereen Leest dat kinderen van 0 tot 2,5 jaar en hun ouders met lezen, boeken én met de bibliotheek in contact wil brengen.

campagnebeeld boekstart

In de praktijk wil de Bib ouders van baby’s en peuters regelmatig een boekenpakket met informatie over voorlezen en de Bib cadeau doen. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de Bib te laten ontdekken. De babypakketten worden uitgedeeld aan ouders van een kindje van 6 maanden, als zij op consultatie gaan bij Kind & Gezin. Op 15 maanden bezorgt Kind & Gezin de ouders een uitnodiging om in de Bib een peutertas op te halen met daarin twee peuterboekjes en een brochure met tips over voorlezen.

Ga je niet bij Kind & Gezin op consultatie? Geen probleem, ook dan heeft je baby of peuter recht op een Boekstart-pakketje. Kom met je kleintje van 6 maanden of je peuter van 15 maanden naar de Bib, meld je aan bij de balie en krijg daar je baby- of peuterpakket.

De Bib beschikt sinds kort ook over een collectie voor de allerkleinsten: van badboekjes tot knisper- en kartonboekjes. In de jeugdafdeling van de Bib werd bovendien een heuse Boekstart-hoek opgericht. Kom jij ook een kijkje nemen?

Een initiatief van de Bib en Iedereen Leest i.s.m. Kind & Gezin

Logo Huis van het Kind
De Bib is partner van het Huis van het Kind Kortenberg.