oproep dorpsdichter

Kortenberg zoekt een dorpsdichter

De gemeente Kortenberg gaat op zoek naar een dorpsdichter (m/v/x). Een dorpsdichter kan mensen verbinden, hen met een frisse blik laten kijken naar hun onmiddellijke omgeving en hen amuseren met spitse, pakkende of lichtvoetige taal.

Lees verder

Je hebt het ongetwijfeld gemerkt, er verandert wat. Zo ook in de Bib van Kortenberg. We zullen beginnen met het goede nieuws: de Bib blijft open! Dit kan enkel mits iedereen zich houdt aan de nodige afspraken. Lees ze daarom hier…

Lees verder
afbeelding_kjv

Lees je (weer) mee met de Kinder- en Jeugdjury?

Ben je tussen 6 en 14 jaar oud en lees je graag? Schrijf je dan als de bliksem in voor de Kinder- en Jeugdjury (KJV) 2020-2021! De KJV wil kinderen en jongeren de kans geven jeugdboeken te bespreken, te beoordelen en te bekronen.

Lees verder
blokspots bib

Blokspots in de Bib

Veel studenten zijn volop bezig met de examens. Wie nood heeft aan een rustige studeerplek, kan deze zomer vanaf 3 augustus komen studeren in de Bib. Onderstaande maatregelen zullen getroffen worden om ervoor te zorgen dat het studeren in veilige omstandigheden kan gebeuren. Lees ze aandachtig door:

Lees verder
Laatste automatische verlenging

Laatste automatische verlenging tot 30 juni

Sinds midden maart verlengden we automatisch je materialen en rekenden we geen boetes aan.

Lees verder
coverfoto openluchtmuseum

Samen maken we van Kortenberg het grootste openluchtmuseum!

In deze speciale tijden helpen kunst en cultuur bij het vinden van ontspanning, genot, afleiding, inspiratie, ...

Lees verder

De Boekenstoet loopt als een trein

Begin 2020 startte de Bib van Kortenberg met een nieuw voorleesproject Boekenstoet. De boekenstoet-vrijwilligers gaan bij tien anderstalige gezinnen aan huis voorlezen.

Lees verder

De Tip van Eric

Wide Awake! - Parquet Courts, Erics favoriete cd van 2018

Lees verder

De Tip van Simone

Soms enigszins onderschat, vind ik ze… strips en graphic novels. Ik lees ze erg graag. Soms lees ik tijdens een verloren kwartiertje een ‘Asterix’, of een ‘Suske & Wiske’, maar het allerliefste neem ik de tijd voor de strips van scenarist Zidrou. (Zidrou is het pseudoniem van Benoît Drousie, afkomstig uit Anderlecht en eenmaal begonnen aan één van zijn verhalen, kon ik niet meer stoppen.)

Lees verder