babyhoek

Vernieuwde babyhoek

Wist je dat de babyhoek in de Bib nu nog gezelliger en comfortabeler is voor kind en (groot)ouder?

Lees verder

Lijkt het je wat om samen indrukken uit te wisselen over een boek en er misschien een andere kijk op te krijgen? Dan ben je heel erg welkom in onze leesclub voor actieve 55-plussers.

Lees verder

Lees je graag en ben je tussen 6 en 14 jaar oud? Schrijf je dan nu in voor de gezelligste leesclub van Vlaanderen: de Leesjury! Lees samen met andere leeftijdsgenoten een aantal boeken en kies je eigen favorieten.

Lees verder
groenbib

De Bib haalt groene zuurstof in huis!

Hou jij van plantjes? Kom dan zeker langs in onze nieuwe groenbib! Je kan er stekjes, planten, zaden, … schenken of ruilen volgens het gelijkwaardige principe ‘één brengen = één meenemen’.

Lees verder

Nieuw gebruikersreglement 2021

Vanaf vrijdag 26 februari geldt er een nieuw reglement in de Bib. Heel wat dingen blijven hetzelfde, maar sommige zaken veranderen. We treden ook in een samenwerkingsverband dat de provinciegrenzen overstijgt.

Lees verder
sluiting wise

Bib Kortenberg is gesloten van 19 t.e.m. 25 februari 2021

Vanaf vrijdag 19 februari 2021 sluiten alle bibliotheken van het provinciaal bibliotheeknetwerk Vlaams-Brabant de deuren. Achter de schermen wordt het Eengemaakt Bibliotheeksysteem uitgerold in onze provincie.

Lees verder
Walschot en Teirlinck

Kortenberg kiest dorpsdichter

Op donderdag 28 januari, niet toevallig gedichtendag, werd de keuze van de allereerste dorpsdichter van Kortenberg bekendgemaakt.

Lees verder
lerarenkaart

De Bib ❤︎ Leraren

Haal vanaf vrijdag 11 december jouw lerarenkaart in de Bib!

Lees verder
oproep dorpsdichter

Kortenberg zoekt een dorpsdichter

De gemeente Kortenberg gaat op zoek naar een dorpsdichter (m/v/x). Een dorpsdichter kan mensen verbinden, hen met een frisse blik laten kijken naar hun onmiddellijke omgeving en hen amuseren met spitse, pakkende of lichtvoetige taal.

Lees verder
vierkante_afbeelding_e-boeken_CL