Leeshelden

Gezocht: vrijwilligers voor project Leeshelden

Ben je ouder dan 16 jaar en hou je van lezen? Werk je graag samen met kinderen en ben je een echt knutselbeest? Stel je ten laatste 19 september kandidaat als vrijwilliger voor het project 'Leeshelden'.

Lees verder

Lees je graag en ben je tussen 6 en 14 jaar oud? Schrijf je dan nu in voor de gezelligste leesclub van Vlaanderen: de Leesjury! Lees samen met andere leeftijdsgenoten een aantal boeken en kies je eigen favorieten.

Lees verder
blokspots bib
In de kijker

Blokspots in de Bib

De maand augustus staat voor veel studenten gelijk aan studeren en herexamens. Wie nood heeft aan een studeerplek, kan van maandag 2 augustus tot en met vrijdag 10 september komen studeren in de Bib. 

Lees verder
groenbib

De Bib haalt groene zuurstof in huis!

Hou jij van plantjes? Kom dan zeker langs in onze nieuwe groenbib! Je kan er stekjes, planten, zaden, … schenken of ruilen volgens het gelijkwaardige principe ‘één brengen = één meenemen’.

Lees verder

Nieuw gebruikersreglement 2021

Vanaf vrijdag 26 februari geldt er een nieuw reglement in de Bib. Heel wat dingen blijven hetzelfde, maar sommige zaken veranderen. We treden ook in een samenwerkingsverband dat de provinciegrenzen overstijgt.

Lees verder
sluiting wise

Bib Kortenberg is gesloten van 19 t.e.m. 25 februari 2021

Vanaf vrijdag 19 februari 2021 sluiten alle bibliotheken van het provinciaal bibliotheeknetwerk Vlaams-Brabant de deuren. Achter de schermen wordt het Eengemaakt Bibliotheeksysteem uitgerold in onze provincie.

Lees verder
Walschot en Teirlinck

Kortenberg kiest dorpsdichter

Op donderdag 28 januari, niet toevallig gedichtendag, werd de keuze van de allereerste dorpsdichter van Kortenberg bekendgemaakt.

Lees verder
lerarenkaart

De Bib ❤︎ Leraren

Haal vanaf vrijdag 11 december jouw lerarenkaart in de Bib!

Lees verder
oproep dorpsdichter

Kortenberg zoekt een dorpsdichter

De gemeente Kortenberg gaat op zoek naar een dorpsdichter (m/v/x). Een dorpsdichter kan mensen verbinden, hen met een frisse blik laten kijken naar hun onmiddellijke omgeving en hen amuseren met spitse, pakkende of lichtvoetige taal.

Lees verder
vierkante_afbeelding_e-boeken_CL