Boekenstoet is een voorleesproject-aan-huis voor anderstalige, taalzwakke kinderen tussen 5 en 10 jaar. Door thuis te gaan voorlezen wil de Boekenstoet kinderen in hun vertrouwde omgeving het plezier van voorlezen laten voelen en wat de meerwaard…

Lees verder

Nieuw gebruikersreglement 2021

Vanaf vrijdag 26 februari geldt er een nieuw reglement in de Bib. Heel wat dingen blijven hetzelfde, maar sommige zaken veranderen. We treden ook in een samenwerkingsverband dat de provinciegrenzen overstijgt.

Lees verder
sluiting wise

Bib Kortenberg is gesloten van 19 t.e.m. 25 februari 2021

Vanaf vrijdag 19 februari 2021 sluiten alle bibliotheken van het provinciaal bibliotheeknetwerk Vlaams-Brabant de deuren. Achter de schermen wordt het Eengemaakt Bibliotheeksysteem uitgerold in onze provincie.

Lees verder
Walschot en Teirlinck

Kortenberg kiest dorpsdichter

Op donderdag 28 januari, niet toevallig gedichtendag, werd de keuze van de allereerste dorpsdichter van Kortenberg bekendgemaakt.

Lees verder
lerarenkaart

De Bib ❤︎ Leraren

Haal vanaf vrijdag 11 december jouw lerarenkaart in de Bib!

Lees verder
oproep dorpsdichter

Kortenberg zoekt een dorpsdichter

De gemeente Kortenberg gaat op zoek naar een dorpsdichter (m/v/x). Een dorpsdichter kan mensen verbinden, hen met een frisse blik laten kijken naar hun onmiddellijke omgeving en hen amuseren met spitse, pakkende of lichtvoetige taal.

Lees verder
vierkante_afbeelding_e-boeken_CL

Coronamaatregelen in de Bib

De Bib blijft open! Dit kan enkel mits iedereen zich houdt aan de nodige afspraken. Lees ze daarom hieronder even door.

Lees verder