covid

Aangepaste coronamaatregelen

Vanaf vrijdag 4 september gelden onderstaande maatregelen voor je bezoek aan de Bib.

Lees verder

Ben je tussen 6 en 14 jaar oud en lees je graag? Schrijf je dan als de bliksem in voor de Kinder- en Jeugdjury (KJV) 2020-2021! De KJV wil kinderen en jongeren de kans geven jeugdboeken te bespreken, te beoordelen en te bekronen.

Lees verder
blokspots bib

In de kijker

Blokspots in de Bib

Veel studenten zijn volop bezig met de examens. Wie nood heeft aan een rustige studeerplek, kan deze zomer vanaf 3 augustus komen studeren in de Bib. Onderstaande maatregelen zullen getroffen worden om ervoor te zorgen dat het st…

Lees verder
Laatste automatische verlenging

Laatste automatische verlenging tot 30 juni

Sinds midden maart verlengden we automatisch je materialen en rekenden we geen boetes aan.

Lees verder
coverfoto openluchtmuseum

Samen maken we van Kortenberg het grootste openluchtmuseum!

In deze speciale tijden helpen kunst en cultuur bij het vinden van ontspanning, genot, afleiding, inspiratie, ...

Lees verder

De Boekenstoet loopt als een trein

Begin 2020 startte de Bib van Kortenberg met een nieuw voorleesproject Boekenstoet. De boekenstoet-vrijwilligers gaan bij tien anderstalige gezinnen aan huis voorlezen.

Lees verder

De Tip van Eric

Wide Awake! - Parquet Courts, Erics favoriete cd van 2018

Lees verder

De Tip van Simone

Soms enigszins onderschat, vind ik ze… strips en graphic novels. Ik lees ze erg graag. Soms lees ik tijdens een verloren kwartiertje een ‘Asterix’, of een ‘Suske & Wiske’, maar het allerliefste neem ik de tijd voor de strips van scenarist Zidrou. (Zidrou is het pseudoniem van Benoît Drousie, afkomstig uit Anderlecht en eenmaal begonnen aan één van zijn verhalen, kon ik niet meer stoppen.)

Lees verder

De Bib ondertekent het Inclusieve Familiemanifest

In de Bib van Kortenberg staan de deuren altijd open voor elke familie. Omdat we ons ook in de toekomst willen engageren om van de Bib een warme thuis te maken voor de hele familie, ondertekenden we, net als meer dan 100 andere bibliotheken en cultuurhuizen, het Inclusieve Familiemanifest.

Lees verder