Veerle

Veerle

Ik ben de bibliothecaris van Bib Kortenberg en dat is een hele eer. Als bibliothecaris coördineer ik de bibliotheekwerking in alle aspecten. Daarbij kan ik rekenen op ons enthousiaste bibteam. Telkens opnieuw gaan we samen op zoek naar nieuwe, innovatieve manieren om jullie te blijven prikkelen en nieuwe dingen te laten ontdekken. Mij hoef je alvast niet te overtuigen. De bib is voor mij een plek waar verhalen en ontmoetingen elkaar kruisen. Niets heerlijker dan totaal onverwacht door een tekst, beeld of persoon aan het denken gezet te worden. “Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang” (Bertolt Brecht). Beter kon ik het niet verwoorden.

Dineke

dineke.jpg

Ik ben Dineke van ’t Spijker. Met veel plezier zet ik me in voor alles wat met de jeugdafdeling van de bibliotheek te maken heeft. Van schatkist en voorlezen tot collectiebeheer, van jeugdboekenweek tot Zomer van Vlieg. Kinderen enthousiast maken voor lezen is mijn grootste uitdaging. Samen met collega’s, ouders en leerkrachten moet dat lukken. Thuis bij man en 2 grote zonen probeer ik mijn leesvoer heel gevarieerd te houden, maar de fantasyboeken en thrillers vind ik extra leuk. Naast lezen hou ik me bezig met sport (badminton, zwemmen), tuinieren en creatieve zaken (keramiek, breien, naaien etc.).

Eric

eric2

Ik woon met mijn vrouw en onze zoon in Kessel-Lo. Sinds 1996 werk ik in de bibliotheek van Kortenberg, waar ik zorg voor de selectie en aankoop van romans, cd’s en dvd’s.

De lezingen, workshops en filmvoorstellingen voor volwassenen worden ook door mij aangestuurd. Mijn vrije tijd vul ik met films kijken, lezen en concertbezoek (zij het niet noodzakelijk tegelijkertijd).

 

Simone

simone

Ik ben Simone en ik woon met mijn vrouw en katten Watson en Dolly in het mooie Herent. De afgelopen jaren zag je me vooral aan de balie en bij de jeugdactiviteiten. Op het moment van schrijven ben ik echter net begonnen als projectmedewerker Bib van de Toekomst van onze bibliotheek. Dat houdt in dat ik samen met de bibliothecaris mij volledig mag onderdompelen in alles wat een bibliotheek kan zijn en daar het beste uithalen voor onze Kortenbergse Bib.

Wat voor bibliotheekgebruiker ben ik zelf? Ik raad je graag een mooie strip, of graphic novel aan. Ook voel ik mij erg thuis in de Engelse literatuur en romans. Bij de non-fictie vind ik ook regelmatig iets tussen de kunst-, filosofie- en wetenschapsboeken.

Ilse

ilse

Sinds 2013 werk ik voor de Bib maar ook voor de dienst Vrije Tijd.

Ik hou ervan om creatieve ideetjes op te doen en ze nadien werkelijkheid te zien worden.

Anne-Marie

annemarie

Woonachtig in Kortenberg en hier onze drie dochters grootgebracht. Ondertussen Mami van vier kleinkinderen.

In mijn vrije tijd komt in de eerste plaats mijn gezin. Ik ben ook heel graag actief op sportief vlak: joggen, wandelen, fietsen,… Op rustige momenten lees ik graag thrillers, romans, tijdschriften.

In de Bib zorg ik voor de jeugdcollectie, algemene dienstverlening en activiteiten voor senioren.

Ellen

ellen

Mijn naam is Ellen, ik woon samen met mijn man en twee kindjes in Erps-Kwerps. In onze Bib zorg ik voor een deel van de volwassenencollectie, voor het nodige cijfermateriaal en voor ondersteuning van projecten. Ik ben een grote dierenliefhebber, ik reis graag en hou van werken in de tuin. Genieten is voor mij een boek lezen in het zonnetje met de kat(ten) op schoot en de hond aan de voeten. Kunnen verzinken in een spannende roman of wegdromen van een nieuw avontuur door het bladeren in een reisgids

Stef

Stef

Na een lange carrière in IT en administratie, kreeg ik enkele jaren geleden de kans om in de bibliotheek van Boortmeerbeek te starten met een vervangingsopdracht.

Tot mijn grote vreugde kon ik daarna vast aan de slag in deze bibliotheek.

Als veellezer en bibliotheekfan echt een combinatie van hobby en werk.

 

Femke

femke

Hallo! Ik ben Femke en werk sinds 2021 deeltijds in deze bibliotheek. Hiervoor was ik 7 jaar actief in de psychosociale hulpverlening. In de bib zal je mij vooral tegenkomen aan de balie, bij de tijdschriften en tussen de boekenrekken. Creatieve activiteiten op poten zetten zijn ook m’n ding.  

Verder woon ik samen met mijn echtgenoot, pluszoontje en 2 katten in Mechelen. Waar je mij vaak zal terugvinden: theater, yogamatje, koken-uit-eigen-hof en alles wat met natuur en cultuur te maken heeft. Waar je mij niet vaak zal terugvinden: aan de strijkplank. Ik reis graag en hou van simpele dingen. Mijn favoriete auteur? Haruki Murakami. Kafka op het strand zou iedereen eens moeten lezen!

Joachim

joachim

Ik ben Joachim en ik hou van fotografie, computers, spannende verhalen en Scandinavische ‘krimi-series’. In de Bib hou ik me bezig met het maken van promotiemateriaal voor activiteiten en de communicatie via de website en sociale media. Toeristische boeken, grootletterboeken, luisterboeken, strips en het Taalpunt Nederlands zijn mijn rayon.

Hanna

hanna

Hallo! Ik ben Hanna, en ik woon met mijn man en zoontje in Wilsele. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek vind je mij terug aan de balie of tussen de boekenrekken. Alles wat met jongeren (14+) te maken heeft, neem ik onder mijn hoede: de collectie aanvullen, activiteiten op poten zetten … Maar uiteraard zal je mij ook zien bij andere events in de bib.

 

Ik vind het heerlijk om omgeven te zijn door boeken en papier! Hiervoor heb ik dan ook in een uitgeverij gewerkt. En tijdens mijn studies heb ik mij toegelegd op Scandinavische talen. Maar je ziet mij niet alleen Pippi Langkous lezen, ook de boeken van Bart Moeyaert,  Annelies Verbeke of Liane Moriarty verslind ik.