Goed om weten

Hieronder vind je de belangrijkste regels uit ons gebruikersreglement.

Lid worden

Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Volwassenen betalen 5 euro lidgeld per jaar.

Inschrijven doe je met je e-ID in de Bib of op onze website. Je maakt online een Mijn Bibliotheekprofiel aan en geeft je adresgegevens op. Vanaf dan kan je al gebruik maken van de online diensten, kom je lidgeld betalen in de Bib om van al onze diensten gebruik te kunnen maken.

Ben je al (actief) lid in een Bib uit het Slim Netwerk? Dan betaal je geen lidgeld.

Terugbrengen

Tijdens de openingsuren breng je zelf je materialen terug via de zelfservice automaten. Je bent zelf verantwoordelijk voor het correct registreren. Buiten de openingsuren, maar binnen de openingsuren van het Administratief Centrum, kan je de inleverbus, rechts van de deur naar de Bib, gebruiken.

Lenen

Je kan 20 items ontlenen per keer. Lenen doe je via de zelf-service automaten en kan enkel met een geldig lidmaatschap en je bibliotheekkaart of e-ID. Een lidmaatschap is strikt persoonlijk.

Te laat

Je betaalt 0,10 euro per item per dag dat je het te laat terugbrengt, sluitingsdagen niet inbegrepen.

Verlengen

Je kan één keer verlengen voor 4 weken. Verlengen kan niet als een item gereserveerd is.

Verlies of beschadiging

Je betaalt de aankoopwaarde van het materiaal dat je verliest of beschadigt. Ga je een item vergoeden? Meld dit dan z.s.m. aan de Bib, zo vermijd je extra kosten (boete, maningen,...)

Reserveren

Je kan een aanwezig of uitgeleend boek reserveren via de catalogus. Het wordt dan 10 dagen voor jou opzij gehouden. Een reservatie kost 1 euro, ook als je het niet komt ophalen.

Uit een andere Bib

Je kan via onze Bib materialen uitlenen van een andere (openbare) Bib in Vlaanderen. Je betaalt hiervoor 2,50 euro. Je kan dit aanvragen via de catalogus met je 'Mijn Bibliotheek'-profiel of aan de infobalie van de Bib.