Digitale collectie

E-boeken op een e-reader van de Bib

banner_eboeken.png

Boeken zijn zwaar, dat zullen we niet ontkennen, maar wist je dat je honderden boeken op zak kan hebben die maar enkele honderden gram wegen? Maak kennis met de e-readers en e-boeken van de Bib!

Ontdek hoe het in z'n werk gaat

E-boeken op je eigen e-reader via CloudLibrary

e-boeken promo banner

Ontdek hoe het in z'n werk gaat

Digitale krantenarchief

Lees gratis je digitale krant of tijdschrift! Dankzij de bibliotheek krijg je digitaal toegang tot het archief van tal van Belgische dag-, week- en maandbladen. Je hebt toegang in de bibliotheek of van thuis uit met je login van Mijn Bibliotheek, en dit zowel op je computer, tablet of smartphone. Enkel de krant van vandaag of gisteren zal je er niet in vinden.

Ontdek hoe het in z'n werk gaat

Daisy-boeken streamen

logo anderslezen-app

Voor mensen met een vorm van leesbeperking (dyslexie, slechtzienheid,...) bestaat er de Luisterpuntbibliotheek. Bij deze online-bibliotheek kan je tal van ingesproken boeken ontlenen. Wist je dat je deze ook kan streamen via je smartpone of tablet? Het enige dat je nodig hebt, is de app AndersLezen en een lenersnummer bij de Luisterpuntbibliotheek. Je kan een lenersnummer krijgen rechtstreeks bij Luisterpunt of in onze bibliotheek.

Lees meer

Fundels

logo fundels prentenboeken

Fundels staat voor ‘bundels vol fun!’ Bestaande prentenboeken komen er tot leven.

De prentenboeken zijn gedigitaliseerd en verrijkt tot prachtige e-boeken voor kinderen, met een animatiefilmpje, spelletjes en oefeningen.

Handig om te weten is dat je via de Bib 7 Fundels kan lenen per kalenderjaar en dat je elke Fundel vier weken op je tablet of pc kan gebruiken. Geleende Fundels kan je ook offline lezen.

Lees meer