Digitaal aanbod

Jouw lidmaatschap van de Bib geeft toegang tot enkele digitale collecties en diensten. Ontdek ze hier.

Hiervoor heb je vaak een 'Mijn Bibliotheek'-profiel nodig. Nog geen profiel? Bekijk onze veel gestelde vragen.

cloudlibrary themapagina

E-boeken op je eigen toestel

Via het platform cloudLibrary kan je gratis tot 2 e-boeken tegelijk lenen voor 6 weken lang op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers.

leestipper themapagina

Digitale krantenarchief

Lees gratis je digitale krant of tijdschrift! Dankzij de bibliotheek krijg je digitaal toegang tot het archief van tal van Belgische dag-, week- en maandbladen. Je hebt toegang in de bibliotheek of van thuis uit met je login van Mijn Bibliotheek, en dit zowel op je computer, tablet of smartphone. Enkel de krant van vandaag of gisteren zal je er niet in vinden.

leestipper themapagina

Mijn Leestipper

Op zoek naar een goed boek? Mijn Leestipper snelt je maandelijks te hulp met boekentips op jouw maat. Ga naar mijnleestipper.bibliotheek.be en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel!

fundels_themapagina

Fundels

Fundels staat voor ‘bundels vol fun!’ Bestaande prentenboeken komen er tot leven. De prentenboeken zijn gedigitaliseerd en verrijkt tot prachtige e-boeken voor kinderen, met een animatiefilmpje, spelletjes en oefeningen.

Wifi

wifi

Je kan in de Bib gratis en onbeperkt gebruik maken van het netwerk 'Kortenberg Open Wifi'

Kopiëren, afdrukken en scannen

printer

Afdrukken of kopiëren kost €0.10 voor een zwart wit A4. Voor kleur betaal je €0.50. De prijzen verdubbelen als je in A3 afdrukt. Scannen is gratis.

Computergebruik

computer

Maak gratis gebruik van een windows-computer. De computers zijn voorzien van Microsoft Office programma's.

Digipunt

digipunt

Op vaste tijdstippen kan je in de Bib terecht voor computer- en smartphonehulp allerhande.