Collectie

Weet je niet wat gelezen?

Krijg persoonlijke leestips

Boeken

De bibliotheek heeft een jeugd- en een volwassenenafdeling. Die bevatten allebei zowel verhalende als informatieve boeken.

Wist je dat je ook volgende rubrieken in de Bib vindt?

  • Strips en graphic novels
  • Anderstalige romans voor volwassenen (Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans)
  • Dwarsliggers
  • Poëzie
  • Toneel
  • Middelnederlandse letterkunde & klassieke letterkunde

Kranten en tijdschriften

In de Bib is niet alleen plaats voor boeken. Je kan er dagelijks verschillende kranten lezen en meer dan 100 tijdschriften uit alle mogelijke interessevelden inkijken, gaande van kunst tot tv, van koken of naaien tot doe-het-zelf, van muziek of informatica tot natuur, van geschiedenis tot opvoeding… Je vindt er ook alle gemeentelijke info.

Cd's, dvd's en games

De bibliotheek heeft een audiovisuele afdeling. Die bevat cd’s, dvd’s (allebei voor zowel jeugd als volwassenen) en games (enkel voor jeugd). Bij de cd's vind je naast popmuziek ook klassieke muziek, Nederlandstalige muziek, jazz en blues, filmmuziek en een varia-categorie (chanson, wereldmuziek,...). De dvd's verdelen we onder in speelfilms, Vlaamse fictie, documentaires, tv-series en stand-upcomedy.

Themarugzakjes

Themarugzakjes

Themarugzakjes zijn super handig! Hierin vind je, afhankelijk van het thema, enkele boekjes, soms een luisterverhaal, een muziek-cd, of een dvd. Wij kozen volgende thema’s: boerderij, zindelijkheidstraining, naar school gaan, gezinsuitbreiding, lente, zomer, winter, herfst, ridders, dino ’s, voeding, piraten, emoties, gevoelens, logeren en verkeer.

Aan elk zakje hangt een kaartje met de inhoud en een QR-code. Deze QR-code stuurt jullie door naar een Symbaloo-pagina, waar je een verzameling van favoriete webpagina’s vindt.

Ontdek alle Themarugzakjes!

Taalpunt Nederlands

taalpunt

De Bib van Kortenberg heeft een Taalpunt Nederlands (achteraan in de Bib, dicht bij de tijdschriften).

Een Taalpunt Nederlands helpt je om Nederlands te leren. Je vindt er cursussen om thuis te leren, boekjes, cd’s en veel meer. De materialen zijn onderverdeeld per moeilijkheidsgraad en het type (bvb boeken over spelling, leesboeken, informatieve boeken...)

Ontdek het Taalpunt Nederlands

Eerste Hulp Bij Leesproblemen

luisterpunt
(c) Leo Timmers

Gaat het lezen wat moeilijker, zijn je ogen niet meer wat ze geweest zijn? In de bibliotheek komen we je tegemoet met volgend aanbod: Grootletterboeken (gewone boeken, in een groter lettertype gedrukt), Luisterboeken en Daisyboeken (boeken ingesproken door vrijwilligers van de Luisterpuntbibliotheek). Je kan ook Daisyboeken streamen via de app AndersLezen. Lees er hier meer over.

ventje met e-reader

E-boeken op een e-reader van de Bib

Wil je graag eens enkele weken een e-reader testen alvorens je er zelf een koopt? Dat kan! De Bib heeft namelijk enkele e-readers van het merk Kobo beschikbaar om uit te lenen. Je kan kiezen voor een thema e-reader met enkele titels, samengesteld door de Bib, of je kan zelf je e-boeken kiezen uit het aanbod ter plekke. 

Lees meer

logo anderslezen-app

Daisy-boeken streamen

Voor mensen met een vorm van leesbeperking (dyslexie, slechtzienheid,...) bestaat er de Luisterpuntbibliotheek. Bij deze online-bibliotheek kan je tal van ingesproken boeken ontlenen. Wist je dat je deze ook kan streamen via je smartpone of tablet? Het enige dat je nodig hebt, is de app AndersLezen en een lenersnummer bij de Luisterpuntbibliotheek. Je kan een lenersnummer krijgen rechtstreeks bij Luisterpunt of in onze bibliotheek.

Lees meer

Makkelijk Lezen Plein

Kinderen met een leesprobleem vinden lezen meestal niet leuk. Maar om mee te kunnen in de maatschappij is lezen belangrijk. Speciaal voor kinderen van 8 tot 13 jaar is er een Makkelijk Lezen Plein in de bibliotheek. 

Ontdek het MLP

Doe een aankoopsuggestie

Je mist iets in onze collectie? Dan kun je ons een aankoopsuggestie doorsturen.

 

Doe een aankoopsuggestie