Weet je niet wat gelezen?

Krijg persoonlijke leestips

Boeken en strips

De Bib heeft een afdeling voor jeugd en volwassenen, met verhalende en informatieve boeken, strips en graphic novels. Wist je dat je bij ons ook anderstalige romans vindt voor alle leeftijden? Of handige, compacte dwarsliggers die in elke rugzak of trolley passen?

Kranten en tijdschriften

Neem een koffietje en vlij je neer aan onze leestafel of in een van onze zetels. Dagelijks kan je in de Bib verschillende kranten lezen of bladeren door onze vele tijdschriften. Of leen je liever een stapel tijdschriften uit om thuis te lezen?

Cd's, dvd's en games

Op zoek naar een goede cd of film? Pop of klassiek? Avonturenfilm of bekroonde fictiereeks? Weet dat je in de Bib kan kiezen uit een ruim aanbod van cd's en dvd's voor jeugd en volwassen. Daarnaast hebben we ook vele games voor de jeugd.

spelotheek
Themarugzakjes
taalpunt
luisterpunt

Eerste Hulp Bij Leesproblemen

Gaat het lezen wat moeilijker of zijn je ogen niet meer wat ze geweest zijn? In de Bib vind je een groot aanbod groteletterboeken (leesboeken in een groter lettertype), luisterboeken en Daisyboeken (boeken ingesproken door vrijwilligers van de Luisterpuntbibliotheek). Je kan ook Daisyboeken streamen via de app AndersLezen.

Lees meer

ventje met e-reader

E-boeken op een e-reader van de Bib

Wil je graag eens een e-reader testen alvorens je er zelf een koopt? Je kan in de Bib een e-reader (van het merk Kobo) lenen. Je kiest voor een thema e-reader waarop we enkele fijne titels hebben geplaatst of je kiest zelf e-boeken uit het aanbod om door de Bib op de e-reader te laten plaatsen. 

Lees meer

logo anderslezen-app

Daisy-boeken streamen

Voor mensen met een leesbeperking (dyslexie, slechtzienheid...) bestaat er de Luisterpuntbibliotheek. Bij deze online bibliotheek kan je tal van ingesproken boeken lenen. Wist je dat je die boeken ook kan streamen via je smartpone of tablet? Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is de app AndersLezen en een lenersnummer bij de Luisterpuntbibliotheek. Vraag je lenersnummer rechtstreeks bij Luisterpunt of in onze bibliotheek.

Lees meer

Makkelijk Lezen Plein

Kinderen met een leesprobleem vinden lezen vaak niet leuk, het kost te veel moeite. Speciaal voor kinderen van 8 tot 13 jaar is er een Makkelijk Lezen Plein in de bibliotheek. Door de speciale lay-out van de boeken, lees je makkelijker, terwijl de inhoud toch aangepast is aan de leeftijd. Zo krijgen de kinderen opnieuw zin in verhalen, boeken en lezen.

Ontdek het MLP

Heb je een aankoopsuggestie?

Mis je iets in de Bib-collectie? Stuur ons een aankoopsuggestie door en wie weet kopen we het aan.

Doe een aankoopsuggestie
Foto's op deze pagina door Stijn Wils, in opdracht van de gemeente Kortenberg.