Vijf uitverkorenen, die een duistere kracht hebben verslagen en de wereld hebben gered, worden tien jaar later nog altijd als helden gezien maar kampen ieder met hun eigen problemen. Dan worden drie van hen gesommeerd om in een parallel universum een soortgelijke strijd te leveren.
Titel
Chosen ones
Auteur
Veronica Roth
Taal
Engels
Uitgever
Boston: Houghton Mifflin Harcourt, 2020
421 p.
ISBN
9780358164081 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

In hun tienerjaren hebben vijf dappere vrienden oog in oog gestaan met het kwaad. Volgens een profetie waren zij uitverkoren om de wereld te redden van een duistere kracht wiens voornaamste doel was om dood en verderf te zaaien. Hun overwinning was groot, maar liet zowel zichtbare als onzichtbare littekens achter bij het vijftal. Tien jaar na hun overwinning, worden drie van de voormalig uitverkorenen gesommeerd om in een parallel universum een soortgelijke strijd te leveren. Ze voelen er weinig voor om nogmaals de strijd met een onbekende aan te gaan, maar ontdekken al snel dat ze geen keuze hebben en dat het verre van toeval is dat juist zij ontboden zijn. Sterke roman, met een behoorlijke dosis magie, van de Amerikaanse schrijfster (1988) die vooral bekend is van haar Divergent-trilogie. Het boek bestaat uit vijfenveertig hoofdstukken en is geschreven in Engels voor gevorderden. Aan het begin van veel hoofdstukken wordt correspondentie gedeeld over de missie die de uitverkorenen vi…Lees verder

Over Veronica Roth

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Mingle Media TV

Veronica Roth (New York, 19 augustus 1988) is een Amerikaanse schrijfster.

Roth is vooral bekend van de Divergent-trilogie, bestaande uit Divergent (Inwijding), Insurgent (Opstand) en Allegiant (Samensmelting).

Bibliografie

De Divergent-trilogie:

  • Divergent (2011), Inwijding (2012)
  • Insurgent (2012), Opstand (2012)
  • Allegiant (2013), Samensmelting (2014)

Werken gerelateerd aan Divergent:

  • The World of Divergent: The Path to Allegiant (2013)
  • Four: A Divergent Story Collection (2014), Het verhaal van Four (2014), dient als proloog op de trilogie

Verder:

  • Carve the Mark (2017)
  • The Fates Divide (2018)
Lees verder op Wikipedia