Boek
Nederlands

The Iron sisters

Tracy Banghart (auteur), Ans Van der Graaff (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
In een wereld waar vrouwen geen rechten hebben, wacht de twee zussen Serina en Nomi een verschillend lot: Nomi belandt ongewild achter de paleismuren, terwijl Serina naar een gevangeniseiland wordt gestuurd.
Titel
The Iron sisters
Auteur
Tracy Banghart
Vertaler
Ans Van der Graaff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Grace and fury
Uitgever
Amsterdam: Young & Awesome, 2019
264 p.
ISBN
9789025877903 (paperback)

Besprekingen

In Viridia mag de kroonprins voor zijn twintigste verjaardag drie meisjes uitkiezen die Grace mogen worden. Serina doet mee aan deze verkiezing en samen met haar jongere zus Nomi, die haar dienstmaagd zal zijn, arriveren ze bij het palazzo van de kroonprins. Door een ongelukkig voorval wordt echter de rebelse Nomi gekozen en wordt Serina verbannen naar een vrouwengevangenis op het eiland Verwoesting. En dan begint een spannend avontuur, waarin beide zussen proberen het tij te keren maar ook de broer van de kroonprins een belangrijke rol speelt. Zowel Serina als Nomi moet ontdekken wie ze kunnen vertrouwen. Het verhaal wordt afwisselend per hoofdstuk verteld vanuit de beide hoofdpersonen in hun totaal verschillende situatie. Vlot leesbare young adult-roman die wat traag op gang komt maar naarmate het verhaal vordert steeds spannender wordt, waarbij het draait om opkomen voor jezelf. Ook ontbreekt de romantiek niet. Een vervolgdeel is aangekondigd. Vanaf ca. 15 jaar.

The Iron Sisters

Tracy Banghart zegt zelf dat ze graag boeken schrijft over sterke, realistische vrouwen die elkaar steunen. Dit is zeker het geval in haar nieuwe boek “The Iron Sisters”, met twee vrouwelijke hoofdpersonages die in een harde mannenwereld hun mannetje proberen te staan.Viridia is een mannenwereld. Voor vrouwen is bijna alles wettelijk verboden, behalve baby’s krijgen, zwoegen in fabrieken en huizen van rijkelui schoonmaken. Maar niet alle vrouwen zijn hier tevreden mee, en een ervan is Nomi. Ze is vastberaden en fel en zegt wat ze denkt. Haar zus, Serina, is haar tegenpool. Ze is meegaand en werd opgevoed om mannen te volgen en zich aan te passen aan wat nodig is.Maar dan komen beide meisjes terecht in twee uiteenlopende situaties. Nomi woont in het paleis en dingt mee naar de hand van de kroonprins. Serina zit gevangen op het eiland Verwoesting. Beide zussen zetten alles op alles op te overleven en elkaar te redden. Want zowel op Verwoesting al…Lees verder