Boek
Nederlands

Verhalen voor het slapengaan

Toon Tellegen (auteur), Arnon Grunberg (auteur), Thomas Heerma van Voss (auteur)
+1
Verhalen voor het slapengaan
×
Verhalen voor het slapengaan Verhalen voor het slapengaan

Verhalen voor het slapengaan

Toon Tellegen (auteur), Arnon Grunberg (auteur), Thomas Heerma van Voss (auteur)
Genre:
Recent hersenonderzoek toont aan: wie een boek leest voor het slapengaan, ontspant zich op een goede manier en dat bevordert een gezonde nachtrust. En slaap is van groot belang, volgens de Nederlandse Hersenstichting: ‘Het houdt je hersenen gezond en zorgt voor herstel van het lichaam. Op korte termijn zorgt goed slapen voor een beter geheugen en meer concentratie. Op lange termijn kan goed slapen
Onderwerp
Slapen
Titel
Verhalen voor het slapengaan / verhalen van Toon Tellegen, Thomas Heerma van Voss, Arnon Grunberg [e.a.]
Auteur
Toon Tellegen Arnon Grunberg Thomas Heerma van Voss
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij BV, 2020
271 p.
ISBN
9789021422602 (paperback)

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties