Boek
Nederlands

Toen niemand iets te doen had

Toon Tellegen (auteur), Mance Post (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bundel korte, soms ongewone, verhalen over een eekhoorn en andere dieren. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Toen niemand iets te doen had
Auteur
Toon Tellegen
Illustrator
Mance Post
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 1987
143 p. : ill.
ISBN
90-214-8382-3

Andere formaten:

Besprekingen

Bundel korte verhaaltjes over een eekhoorn en andere dieren. Het zijn prachtige, filosofisch getinte, teksten. Ze doen wel enigszins ongewoon aan, maar worden nergens saai. De verhalen hebben geen titel. Elke eerste zin van een nieuw verhaal is in grotere letters gedrukt. De vette, zwart afgedrukte, linoleumsneden spreken voor zich en vullen de teksten uitstekend aan. Gebonden uitgave in pocketeditieformaat, kleine druk, fleurige omslag. Bedoeld om zelf te lezen vanaf ± 10 jaar. Bekroond met de Gouden Griffel 1988.

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia