Boek
Nederlands

National Geographic Reisgids Italië is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land.


Bezoek met deze National Geographic Reisgids Italië historische hoogtepun

Extra onderwerp
Italië, reisgidsen
Titel
Italië
Auteur
Tim Jepson
Fotograaf
Matt Propert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The National Geographic traveler Italy
Editie
Achtste, herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2022 | Andere uitgaves
399 p. : ill.
ISBN
9789043924221 (paperback)

Besprekingen

Deze 'National Geographic Traveler'-gids is opgebouwd uit drie grote delen. Na een stevig gedocumenteerde doorlichting van geschiedenis, kunst en cultuur (zowel van vroeger als van nu) volgen elf hoofdstukken die een streek of steden als Rome of Venetië behandelen. Het slotdeel biedt allerhande praktische informatie, handig meegenomen bij de voorbereiding van de reis of eens men ter plekke is aangekomen. Typerend voor het gebruiksvriendelijke karakter van de boeken uit deze reeks is het grote aanbod aan kaartmateriaal met plattegronden, regio-overzichten of wandel- en autoroutes; dit alles steeds duidelijk en overzichtelijk gepresenteerd. De teksten zijn grondig onderbouwd en de auteur, die al zo'n 15 boeken over het land op zijn naam heeft staan, toont ook andere plaatsen dan die waar de doorsneetoerist nu eenmaal komt of moet komen. In kaderteksten worden specifieke en vaak uiteenlopende onderwerpen behandeld, bv. de Vestaalse Maagden of de overstromingen in Florence. Elk hoofdstuk …Lees verder
Een gids over Italië van de National Geographic Traveler heeft een reputatie op te houden, van deskundigheid, veelzijdigheid, zorgvuldigheid. Daarom, of desondanks wordt op de laatste pagina verantwoording afgelegd: om de twee jaar worden de gidsen herzien inzake openingstijden, prijzen, wegen. De gids biedt veel, uiteraard niet alle, informatie over Italië. Wel wordt soms aandacht besteed aan aspecten en plaatsen waar de doorsnee toerist niet aan toe komt. Zo bijvoorbeeld aan Turijn of Urbino, aan het diepe zuiden en aan natuurparken, aan kleine stadjes die je niet moet missen. Bij een topper als Florence wordt ook uitgebreid vermeld hoe het komt dat de stad al eeuwen lang aan overstromingen lijdt. Goede, ter zake doende kleurenfoto's in verschillend formaat, mooie kaartjes in kleur, een register, een lijst van hotels en restaurants. Een uitstekende gids.