Boek
Nederlands

Een kleine geschiedenis van de gelijkheid

Thomas Piketty (auteur)
+1
Een kleine geschiedenis van de gelijkheid
×
Een kleine geschiedenis van de gelijkheid Een kleine geschiedenis van de gelijkheid

Een kleine geschiedenis van de gelijkheid

Beschouwing over de geschiedenis van de gelijkheid wereldwijd en de wijze waarop van het verleden geleerd kan worden om van gelijkheid een blijvende realiteit te maken.
Extra onderwerp
4 sterren (Humo)
Titel
Een kleine geschiedenis van de gelijkheid
Auteur
Thomas Piketty
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Une brève histoire de l’égalité
Uitgever
Amsterdam: De Geus, 2022
327 p. : grafieken
ISBN
9789044546576 (paperback)

Besprekingen

Een boeiend boek dat een optimistisch perspectief biedt op de geschiedenis van de gelijkheid. Door de eeuwen heen zijn samenlevingen wereldwijd steeds gelijker geworden. Het boek leidt de lezer door de grote stromingen die de moderne wereld hebben vormgegeven. De auteur toont hoe van het verleden geleerd kan worden om van gelijkheid een blijvende realiteit te maken. In heldere stijl en met diepgang geschreven. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Met illustraties in zwart-wit. Thomas Piketty (Clichy, 1971) is een wereldberoemde Franse schrijver, econoom en academisch docent. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Lysenko prijs en de Pétrarque Prize.

Over Thomas Piketty

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sue Gardner

Thomas Piketty (Clichy, 7 mei 1971) is een Frans econoom gespecialiseerd in het thema economische ongelijkheid vanuit een historisch en statistisch oogpunt. Hij is tevens hoogleraar en columnist en kreeg internationale bekendheid na de publicatie van Le Capital au XXIe siècle in 2013 (in 2014 in het Nederlands vertaald als Kapitaal in de 21e eeuw).

Biografie

Thomas Piketty behaalde een baccalaureaat in de wetenschappen. Aan de École normale supérieure (ENS) in Parijs studeerde Piketty wiskunde en economie. Op 22-jarige leeftijd behaalde hij zijn doctoraat op basis van een thesis over welvaartsherverdeling, die hij aan de École des hautes études en sciences sociales (EHESS) en London School of Economics geschreven had. Roger Guesnerie was zijn promotor.

Van 1993 tot 1995 was Piketty assistent-professor aan de vakgroep economie van het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology (MIT). Vanaf 1995 deed hij …Lees verder op Wikipedia