De Nederlandse vriendinnen die voor de bruiloft van Fleur zijn overgekomen naar Kroatië, vinden helemaal niet dat haar sprookje zo volmaakt is.
Titel
Goudkust
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Bruna, 2014
304 p.
ISBN
9789400504691 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Meteen nadat Fleurs vriendinnen Noa, Roos en Milou in Kroatië zijn gearriveerd voor de droombruiloft van Fleur en Tibor, blijkt dat niet alles rozengeur en maneschijn is en het lijkt alsof de idyllische kust meer door ongure types dan door toeristen wordt bevolkt. Na een roerig, geheim verleden in de prostitutie moet Fleur steeds meer moeite doen om het sprookje in Kroatië voort te laten duren. Haar aanstaande laat al meer zijn duistere kanten zien en haar vriendinnen vertrouwen het van geen kant. Dan neemt Fleur een beslissing die niet alleen haar eigen leven maar ook dat van haar vriendinnen in gevaar brengt. Zeer matige vakantiethriller die desondanks de bestsellerlijsten alweer bestormt. Vlak verhaal, weinig spanning, onwaarschijnlijke gebeurtenissen met een groot spektakel aan het einde. Prima lectuur voor aan het strand of zwembad. Normale druk.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia