Boek
Nederlands

Floris Oudbloed : over een kabeljauw, leugens en de maffia

Stefan Boonen (auteur), Tom Schoonooghe (illustrator)
+1
Floris Oudbloed : over een kabeljauw, leugens en de maffia
×
Floris Oudbloed : over een kabeljauw, leugens en de maffia Floris Oudbloed : over een kabeljauw, leugens en de maffia

Floris Oudbloed : over een kabeljauw, leugens en de maffia

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Floris Oudbloed : over een kabeljauw, leugens en de maffia
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Tom Schoonooghe
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2016
158 p. : ill.
ISBN
9789461315397 (hardback)

Besprekingen

Floris is een doodgewone jongen. Hij valt niet graag op, heeft saaie ouders, haat het om spreekbeurten te geven en herstelt graag fietsen. Maar dan komt de dag dat hij wordt ingehaald door de Familie, en zijn leven staat vanaf dat moment op zijn kop. Floris ontdekt dat hij eigenlijk lid is van de maffiafamilie Oudbloed. Hij hoort voor het eerst de waarheid over zijn afkomst en hij moet onderduiken in een caravan waar hij wordt ondergedompeld in de wereld van de maffia en van de misdaad. Dan komt hij voor een keuze te staan: kiest hij voor de Familie, of kiest hij zijn eigen weg en blijft hij trouw aan zichzelf? Fantasierijk verhaal van Stefan Boonen, o.a. bekend van de boeken over Elvis de Draak. Mooi verzorgde uitgave met bijzondere kleurenillustraties. Spannend, bijzonder verhaal over familie en trouw zijn aan jezelf waar jonge lezers ongetwijfeld van zullen houden. Vanaf ca. 10 jaar.

Floris Oudbloed

Floris - of is het nu Florian? - is een doodgewone jongen met een alledaags verhaal. Dat denkt hij toch totdat hij kennis maakt met ‘de Familie’ en erachter komt dat zijn familie deel uitmaakt van de echte maffia.

In korte hoofdstukken die telkens beginnen met een (bloed?)roodgekleurde titel en datum vertelt Stefan Boonen het bijzondere verhaal van Floris. Dat de auteur gezegend is met veel taalgevoel en een rijk woordgebruik heeft, staat buiten kijf.  Zinnen als “met een stem idee die knispert van ergernis’” en “er kraakt een tak, het gras zingt en de eend zwijgt” zijn slechts enkele voorbeelden van de vele taalversiersels die het boek rijk is. Voor liefhebbers van de Nederlandse taal zeker een aanrader! Florian wordt heen en weer getrokken tussen verschillende werelden, tussen misdaad, loyaliteit aan zijn familieleden en zijn grote gevoel voor rechtvaardigheid. Waar het verhaal aanvankelijk eerder traag op gang lijkt te komen laat het einde van het boek de lezer achter…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia