Boek
Engels

The twits

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)
+1
The twits
×
The twits The twits
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Meneer Twit, een viezerik met een baard vol eten, en mevrouw Twit, die een glazen kunstoog heeft, doen altijd erg lelijk tegen elkaar en tegen allerlei dieren. Met cd waarop het verhaal wordt voorgelezen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
The twits
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Puffin, 2016
86 p. : ill.
ISBN
9780141365497 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Meneer en mevrouw Twit zijn twee misselijke, miezerige misbaksels die elkaar en de hen omringende dieren het leven zuur maken. De dieren nemen op de 'griezelmanier' wraak. De auteur heeft zich goed ingeleefd in de wereld van kinderen. Hij is een van hen en stelt zichzelf door middel van de aanspreekvorm ook vertrouwelijk op één lijn met zijn lezers, die heerlijk kunnen griezelen om deze vieze gemeneriken. Associatief geschreven met veel vaart en fantasie in een subtiel soort humor. Rijk, suggestief taalgebruik met fraaie alliteratie en mooie beeldspraak. Er is evenveel ruimte voor tekst als voor de kleurenillustraties die wisselend van grootte zijn. De contouren zijn met stift getekend en ze zijn met aquarel ingekleurd. De sfeer ervan is in overeenstemming met de tekst. Met cd waarop het verhaal aansprekend wordt voorgelezen, wat voor Nederlandse kinderen die Engels leren een goede steun is. Zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia