De vuureilanden

Richard Schwartz (auteur), Olga Groenewoud (vertaler)
Halfelfin Leandra, krijger Harvald en hun metgezellen zijn onderweg naar Askir. Op de Vuureilanden wonen de necromanten en zij willen dat Leandra zich bij hen aansluit. Na een gevecht op zee slaat Harvald overboord en spoelt aan op de vuureilanden. Kan hij zijn geliefde redden?
Extra onderwerp
fantasy, Fantasy (volw.)
Titel
De vuureilanden
Auteur
Richard Schwartz
Vertaler
Olga Groenewoud
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Feuerinseln
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
520 p.
ISBN
9789024560066 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In dit vijfde deel van de reeks ‘Het Geheim van Askir’, De vuureilanden, neemt Richard Schwartz de lezer nogmaals mee op avontuur met de oude krijger Havald, de halfelfin Leandra en hun verscheidene exotische metgezellen. Op weg naar Askir verlaat de groep helden het woestijnrijk Bessarein. Om eindelijk de legendarische hoofdstad van het Oude Rijk te bereiken, rest er ‘slechts’ nog een door piraten geteisterde zee over te steken. Zoals te verwachten is er binnen de kortste keren een confrontatie waarbij Havald niet alleen zijn magische zwaard ‘Zielentrekker’ verliest maar bovendien schipbreuk lijdt en aanspoelt op de vuureilanden. Hier ontdekt hij een sinister plot van een voor hem al te bekende vijand. De keizer der Necromanten heeft een enorme vloot verzameld en plant een invasie van het Oude Rijk. Havald die zijn quasi onsterfelijkheid verloren is, moet nu van de eilanden zien te ontsnappen en het Oude Rijk waarschuwen voor het naderend onheil. Tot overmaat van ramp blijkt L…Lees verder
Vijfde deel van een fantasyserie, het niet afzonderlijk leesbare vervolg op 'De marionettenspeler' (2013)*. Havald en zijn bende slagen er eindelijk in Bessarein te verlaten en hun queeste voort te zetten. Al vrij snel lijdt men schipbreuk en zijn er weer allerhande verwikkelingen en heldhaftige daden nodig voordat de groep, aan het einde van het boek, haar reis kan voortzetten. Spannend en niet ongeestig, maar deze serie zou als een verzameling losstaande boeken veel beter tot haar recht komen dan als deze zich voortslepende saga. Alleen voor lezers die de voorgaande delen van de serie hebben gelezen ondanks de samenvatting van 'wat voorafging' voorin. Bevat namen- en verklarende woordenlijst; goede vertaling uit het Duits. Kleine druk.

Suggesties