Boek
Nederlands

Ik ben net als jij

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
Flier is een klein dier, maar wat voor dier? Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
AVI 2
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Ik ben net als jij
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
27 p. : ill.
ISBN
9789048739295 (hardback)

Besprekingen

Flier is een klein dier maar zij weet niet goed wat voor een dier. Onderweg vraagt zij het aan diverse andere dieren maar steeds wordt zij weggesnauwd. Dan ontmoet ze een man die zichzelf ook in een vleermuis kan omtoveren. Het blijkt een vampier. Dan weet Flier ook weer wat ze is. Samen vertrekken ze naar het kasteel van de vampier. Voorspelbaar verhaal van deze schrijver. Het taalgebruik is eenvoudig, de gekleurde illustraties grappig. Deeltje uit de Spetterserie, bestemd voor leerlingen na een half jaar leesonderwijs. Op de voorkant van het leuk uitgevoerde boekje praat Flier met de vampier die zich nu omgetoverd heeft tot klein meisje.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties