Beste vriendinnen Amy en Molly besluiten om op de vooravond van hun diploma-uitreiking een avontuur aan te gaan
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Booksmart
Regisseur
Olivia Wilde
Acteur
Kaitlyn Dever Beanie Feldstein
Taal
Engels
Uitgever
WW Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 98 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045250034

Besprekingen

De high school-komedie ‘Booksmart’ is het regiedebuut van actrice Olivia Wilde (A vigilante; Life itself). De beste vriendinnen Amy (Kaitlyn Dever) en Molly (Beanie Feldstein) hebben vier jaar hard gewerkt om met goede cijfers hun high school-diploma te halen. Op de dag voor de diploma-uitreiking ontdekken ze dat klasgenoten die zich vooral bezighielden met seks, drank, drugs en feesten tot dezelfde prestigieuze universiteiten zijn toegelaten als zij. Ze besluiten op één avond de verloren jaren in te halen en belanden op zoek naar het feest der feesten in een groot avontuur. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(..‘) heeft geïnspireerde momenten en een prettig anarchistisch randje, maar voelt meer als een reeks (soms hysterische) sketches dan een echt boeiend verhaal. (…)’. Peter de Bruijn (NRC 25-6’19): ‘(…) frisse nieuwe wending (…) Wilde weet zo een eigentijdse komedie af te leveren met een progressieve, feministische strekking, die toch niet heel braaf en voor…Lees verder

Over Olivia Wilde

CC BY 2.0 - Foto van/door DannyB Photos

Olivia Jane Wilde (New York, 10 maart 1984) is een Amerikaans actrice. Ze maakte in 2003 haar acteerdebuut als Jewel Goldman in de dramaserie Skin. Haar filmdebuut volgde een jaar later, als Kellie in The Girl Next Door.

Persoonlijk

Wilde was van 2003 tot 2011 getrouwd met documentairemaker Tao Ruspoli. Ze verloofde zich in januari 2013 met acteur en komiek Jason Sudeikis. Ze kreeg in april 2014 een zoon en in oktober 2016 een dochter met hem. In november 2020 ging het stel uit elkaar.

Filmografie

Trivia

  • Wilde stond in 2009 op nummer 1 in de Maxim Hot 100 list.

Externe link

  • (en)  Olivia Wilde in de Internet Movie Database