Grote letter
Nederlands
Een journalist uit de grote stad wordt geconfronteerd met zijn sceptische houding wanneer hij een bijzondere, jonge vrouw ontmoet in een Amerikaans kustplaatsje.
Extra onderwerp
Grootletterboek
Titel
Met hart en ziel
Auteur
Nicholas Sparks
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
True believer
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2007
576 p.
ISBN
9789036424295

Besprekingen

Een onderzoeksjournalist uit New York, verbonden aan een Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift, krijgt bekendheid door zijn artikelen over de farmaceutica. Dit ook mede naar aanleiding van een optreden op de televisie. Daarna wordt hij getipt over geheimzinnige spooklichtjes op een begraafplaats in Boone Creek, North Carolina. In deze kleine plaats wordt hij vorstelijk ontvangen door de burgemeester omdat het in verval geraakte dorpje wel wat bekendheid kan gebruiken. Als Jeremy geschiedenisboeken gaat raadplegen, komt hij in contact met de bevlogen bibliothecaresse Lexie. Zij hebben direct veel belangstelling voor elkaar, maar durven hier niet aan toe te geven vanwege hun vroegere ervaringen. Een rustig verhaal over mensen in een kleine gemeenschap waarin de romantische liefde goed past. Ook het wonder dat zich aan het einde voltrekt, sluit hierbij aan. Van deze Amerikaanse bestsellerauteur zijn eerdere titels als 'The Notebook' en 'Message In a Bottle' verfilmd.

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia