Lettertype dyslexie
Nederlands

Luna gaat naar de heksenschool

Monique Berndes (auteur), Melchior Van Rijn (illustrator)
+1
Luna gaat naar de heksenschool
×
Luna gaat naar de heksenschool Luna gaat naar de heksenschool
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Luna gaat voor het eerst naar de school voor jonge heksen. De spreuk van de eerste les kent ze al. Dus kiest ze een andere spreuk. Maar dan gaat het mis. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen, Schoolleven, Magie
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Luna gaat naar de heksenschool
Auteur
Monique Berndes
Illustrator
Melchior Van Rijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2016
45 p. : ill.
ISBN
9789051164657 (hardback)

Besprekingen

Luna gaat met Balt de kat voor het eerst naar Manestraal, de school voor jonge heksen. Ze sluit vriendschap met Emmy, met wie ze samen op een kamer slaapt. Tijdens de eerste les maakt ze kennis met juf Aneta, de gemeenste juf van de school. Iemand in een kikker veranderen kan Luna al. Daarom bladert ze door het grote boek, op zoek naar een andere toverspreuk. Als ze die uitspreekt, gebeurt er van alles tegelijk: juf Aneta verandert in een strontvlieg, een smakelijk hapje voor een kikker. Gelukkig lost een ‘terug in de tijd’-spreuk alles op! Vierde boekje over heksje Luna uit de ‘Hoera, ik kan lezen’*-reeks, gedrukt in een lettertype voor kinderen die moeite hebben met lezen. De tekst staat steeds boven of naast de gedetailleerde, verbeeldende prenten, op achtergronden in zachte kleuren. Deze zachte achtergrondkleuren vullen de rest van de pagina’s. De verhaallijn die met momenten doet denken aan andere bekende tovenaarsleerlingen is enigszins voorspelbaar – de truc met de strontvlieg …Lees verder

Luna gaat naar de heksenschool

Luna wordt door mama en papa afgezet aan de heksenschool. Luna wil net zo'n goede heks worden als haar mama. Ze heeft al veel geoefend uit het dikke toverboek van haar mama op de zolder. Al de eerste dag maakt Luna kennis met Emmy, haar kamergenoot. Tijdens de les van de strenge juf Aneta moet er iemand Emmy in een kikker omtoveren. Dat boeit Luna al lang niet meer. Stiekem kijkt ze in het oude boek op de tafel en ze krijgt zin om de juf in een strontvlieg te veranderen. Maar kikkers zijn gek op strontvliegen!

Na een weinig ter zake doende, lange aanloop start het nogal flauwe verhaaltje over Luna's experiment. Het is haar mama die, via de smartphone (!), redding brengt. De leerlingheksen zien eruit als hedendaagse meisjes, terwijl de juf een ouderwetse toverkol is. Nogal een rare combinatie. Het is een deeeltje uit de reeks 'Hoera, ik kan lezen!' met veel tekeningen en een lettertype dat prettig leest als je dyslexie hebt. Leesniveau AVI M5.


Suggesties