Vals spel

Mirjam Mous (auteur)
+1
Vals spel
×
Vals spel Vals spel
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De 16-jarige Fin (ik-figuur) wordt verdacht van moord tijdens zijn vakantie in Spanje. Hij maakt zich in zijn politiecel nog niet echt zorgen. Zijn vakantievriendin Val komt hem vast helpen. Of niet? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Vals spel
Auteur
Mirjam Mous
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
220 p.
ISBN
9789047512400 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als de 16-jarige Fin (ik-figuur) in Spanje aankomt, blijken de vakantieplannen met zijn oudere halfbroer Martijn niet door te gaan omdat Martijn een unieke aanbieding voor een filmrol krijgt. Fin besluit alleen te gaan backpacken door Spanje. Hij ontmoet de Spaanse Valerie en haar broer en wordt hopeloos verliefd op haar. Drie weken later zit hij in een Spaanse gevangenis omdat hij verdacht wordt van moord en blijken de drie weken daarvoor heel anders verlopen te zijn dan hij eigenlijk dacht. Afwisselend tussen de verhoren in het heden en de drie weken backpacken die langzaam vorderen, bouwt de auteur dit spannende verhaal op. Heeft Fin de vrouw echt vermoord? En is Valerie te vertrouwen? Ondanks dat het niet vreemd is dat Fin door zijn eerste verliefdheid verblind raakt, is het toch wat ongeloofwaardig dat hij helemaal niets door heeft van wat er daadwerkelijk gebeurt. Ook schetst de auteur hem met zijn voornaamste gedachten over voetbal en meisjes wel erg clichématig. Toch een prett…Lees verder

Vals spel

Fin, een jongen van zestien, mag naar zijn broer, die in Spanje woont. Zijn halfbroer Martijn is tien jaar ouder. Samen gaan ze een trektocht maken in de bergen. Fin kijkt ernaar uit. Spijtig genoeg gaat de tocht niet door omdat Martijn een belangrijke opdracht voor zijn werk niet kan laten schieten. Fin trekt er zonder weten van zijn broer alleen op uit en ontmoet zo Valerie en Stefano. De twee doen zich voor als broer en zus maar niets is minder waar. Valerie palmt Fin in en deze ziet het wel zitten om zoveel aandacht te krijgen. De twee weken die Fin met het tweetal doorbrengt, zijn zo avontuurlijk dat hij niet merkt hoe ze hem gebruiken voor allerlei linke boodschappen, inbraken, geldafnames enz. Door zijn goedgelovigheid doet hij alles wat de twee hem opdragen. Tot ze hem een moord in de schoenen schuiven. Fin kan nooit geloven dat ze hem hiervoor laten opdraaien. Wanneer hij opgepakt wordt, begint hij alle feiten te overlopen en het zal heel wat inzicht vragen om alles te bewijz…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia