Boek
Nederlands

Het geheim van Berensbos

Mirjam Mous (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Het geheim van Berensbos
×
Het geheim van Berensbos Het geheim van Berensbos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Boeli en Spees zijn met hun klas op kamp in het Berensbos. Er gebeuren vreemde dingen: de pers zit achter Spees aan, er verdwijnen spullen van het terrein en zo horen een griezelig geluid in het bos. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Het geheim van Berensbos
Auteur
Mirjam Mous
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2014
142 p. : ill.
ISBN
9789000334650 (hardback)

Besprekingen

Als ze met de klas op schoolreis zijn, wordt het ruimtewezentje Spees door de pers lastiggevallen. Boeli en zijn vriendjes zetten een val op voor een persmuskiet. Daar Spees niet altijd de juiste betekenis van woorden en uitdrukkingen kent, ontstaan er vaak grappige misverstanden. In hun poging Spees te beschermen, doen de vrienden domme dingen, waardoor zelfs het hele schoolreisje in duigen dreigt te vallen. Ook lijkt het verblijf van Spees op aarde ten einde te komen. Het grappige verhaal gaat aan de ene kant over een gewone schoolklas op schoolreis, waarbij de kinderen een nachtwandeling maken, spelletjes doen en een bonte avond organiseren. Met Spees in de hoofdrol komt daar een buitenaards element bij. De tekst loopt soepel, de misverstanden zijn grappig en de tekeningen in zwart-wit ondersteunen het verhaal goed. De plot is niet te ingewikkeld, situaties zijn vaak herkenbaar en door jongere lezers goed te begrijpen. Daarmee is dit vervolg op een eerder verschenen boek 'Spees de …Lees verder

Spees de ruimtewees. Het geheim van Berensbos

In een eerder deel kwam Spees als buitenaards wezen in Boelies school terecht. Na discussies over al dan niet terugsturen, mocht hij blijven en werd hij geadopteerd door Boelies ouders. In dit tweede deel vertrekt hij samen met Boelie en zijn klasgenoten op kamp naar het Berensbos. Nadat ze er een opdringerige persfotograaf hebben weten af te schrikken, lijkt het alsof de kampweek echt van start kan gaan. Maar dan gebeuren er plots vreemde dingen. Er verdwijnen zomaar spullen van het terrein. Ze vinden mysterieuze afdrukken en ’s nachts horen ze griezelige geluiden. Na een spannende zoektocht ontmaskeren ze een buitenaards wezen en dan lijkt het heel even alsof er aan het verblijf van Spees op aarde een einde komt.

Net zoals in het eerder verschenen deel, is dit een vlot geschreven verhaal dat aansluit bij de ervaringen van kinderen. De aanwezigheid van Spees als ruimtefiguurtje zorgt voor een extra dimensie. Doordat hij de Nederlandse taal vaak anders interpreteert, ont…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia