Boek
Nederlands

De alchemist

Michael Scott (auteur)
+1
De alchemist
×
De alchemist De alchemist
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:

Besprekingen

De Ier Michael Scott staat in de Anglicaanse wereld bekend om zijn grote kennis van (Ierse en Keltische) mythologie en folklore. Die kennis spreidt hij graag tentoon in zijn boeken, die meestal fantasy bevatten voor zowel volwassenen als kinderen.

In De alchemist, het eerste deel van wat een zesdelige fantasyserie moet worden en maandenlang een hit van de 'New York Times'-bestsellerslijst, heeft Scott een beroep gedaan op de complete wereldmythologie, die hij ? helaas ? geheel uit zijn historisch verband heeft gerukt.

In het onwaarschijnlijke verhaal dat begint in het hedendaagse San Francisco en zich van daaruit gaandeweg verplaatst naar een onbekende 'schaduwwereld', ontmoet je niet alleen de op historische figuren gebaseerde hoofdpersonages Nicholas Flamel (een 14e-eeuwse Franse alchemist en voor velen bekend van Harry Potter), zijn echtgenote Perenelle en zijn aartsvijand John Dee (een 16e-eeuwse Britse humanist, filosoof, astroloog en adviseur van Elizabeth …Lees verder
De tweeling Josh en Sophie (15) raakt verzeild in een magische strijd tussen goed en kwaad als ze getuige zijn van een krachtmeting tussen de onsterfelijke alchemist Nicolas Flamel en zijn aartsvijand John Dee. Ze ontsnappen met een deel van de oeroude Codex: een boek dat de wereld kan vernietigen. De Ierse auteur, gespecialiseerd in mythologie en folklore, heeft voor zijn verhaal een beroep gedaan op de complete wereldmythologie. Hij geeft hier zijn eigen draai aan. Zo is het mogelijk dat de Griekse godin Hekate de Noorse Wereldboom bewoont en de - in dit boek inslechte - Dee (volgens de geschiedenis hoftovenaar van Elisabeth I) het zwaard Excalibur hanteert. Het verhaal heeft geen gebrek aan actie. De hoofdpersonen hollen van het ene magische gevecht naar het andere. Daardoor blijft er weinig tijd over voor het scheppen van sfeer of het overtuigend uitdiepen van de personages. Het resultaat is een spannende, maar ook wat kleurloze roman voor verstokte fans van het genre. Achterin ve…Lees verder

Over Michael Scott

Michael Scott (Dublin, 28 september 1959) is een Iers schrijver. Hij werd vooral bekend door zijn De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel-serie. Deze zesdelige reeks is in zijn geheel ook in het Nederlands verschenen.

Scott schrijft ook onder het pseudoniem Anna Dillon en heeft al meer dan honderd boeken op zijn naam staan. In 1983 werd zijn debuut, Irish Folk and Fairy Tales v.1 gepubliceerd, en tot de dag van vandaag wordt het als een van dé studieboeken omtrent dit onderwerp beschouwd. Scott is ook een ervaren scenarioschrijver voor podium en het witte doek. Hij heeft voorts meegewerkt aan veel andere, uiteenlopende projecten, waaronder documentaires en drama's.

Bibliografie

Voor kinderen

Illustratieboeken

  • 1992 – The Piper's Ring (geïllustreerd door Ian Deuchar)
  • 1994 – Fungie and the Magical Kingdom (geïllustreerd door Steve …Lees verder op Wikipedia