Boek
Nederlands

Heat 2 : 1988-2000

Michael Mann (auteur), Meg Gardiner (auteur), Selma Soester (vertaler)
Nadat hij een elitecrimineel om het leven heeft gebracht, gaat een rechercheur op zoek naar diens kameraad die wanhopig en gewond Los Angeles probeert te verlaten.
Titel
Heat 2 : 1988-2000
Auteur
Michael Mann 1943- Meg Gardiner
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heat 2
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2022
447 p.
ISBN
9789402711431 (paperback)

Besprekingen

Een vervolg en prequel op de film ‘Heat’ in boekvorm. Het verhaal gaat over de vormende jaren van rechercheur Vincent Hanna en elitecriminelen Neil McCauley, Chris Shiherlis en Nate. Het grijpt terug op eerdere gebeurtenissen en gaat daarna verder met nieuwe personages aan beide kanten van de wet. Het boek pakt het verhaal op waar de film gebleven was: nadat hij Neil McCauley om het leven heeft gebracht gaat Vincent Hanna op zoek naar Shiherlis als die gewond en wanhopig Los Angeles probeert te verlaten. Met vaart geschreven. Michael Mann (Chicago, 1943) is o.a. schrijver, scenarioschrijver, televisieproducent en uitvoerend producent.

Over Michael Mann

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Michael Kenneth Mann (Chicago, 5 februari 1943) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Biografie

Michael Mann studeerde af in het Verenigd Koninkrijk, in London's International Film School. Na zeven jaren in Engeland trok hij terug naar de Verenigde Staten waar hij begon als scenarioschrijver voor enkele televisieseries. Zo schreef hij afleveringen voor o.a. Police Story en Starsky and Hutch. Later stond hij ook zelf achter de camera en in 1979 regisseerde hij de televisiefilm The Jericho Mile.

Zijn grote debuut kwam er pas in 1981 met de misdaadfilm Thief met James Caan in de hoofdrol. Enkele jaren later maakte Mann de horrorfilm The Keep. Ondanks enkele grote namen in de acteurs, Gabriel Byrne en Ian McKellen, werd The Keep een enorme flop.

Ondertussen bleef de regisseur ook erg actief in de televisiewereld, waar hij aan de slag ging als schrijver en producer. In de jaren 1…Lees verder op Wikipedia