Boek
Nederlands

De val van de goden : de Kleine Klassiekers verzameld

Michael De Cock (auteur), Gerda Dendooven (illustrator)
+1
De val van de goden : de Kleine Klassiekers verzameld
×
De val van de goden : de Kleine Klassiekers verzameld De val van de goden : de Kleine Klassiekers verzameld

De val van de goden : de Kleine Klassiekers verzameld

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bundeling van Griekse mythen over o.a. Odysseus, de Minotaurus, Orpheus en Eurydice, Narcissus en Helena. Met kunstzinnige illustraties in zwart-wit of met enkele basiskleuren. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.
Bevat
Titel
De val van de goden : de Kleine Klassiekers verzameld
Auteur
Michael De Cock
Illustrator
Gerda Dendooven
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2016
395 p.
ISBN
9789059088085 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van de vier uitgaven die tot nu toe verschenen in de reeks 'Kleine klassiekers'. Dat zijn 'De lange weg naar huis: het verhaal van Odyssee' (2008), 'Vliegen tot de hemel: het verhaal van de Minotaurus' (2010), 'Diep in het woud: verzamelde verhalen van Ovidius' (2011) en 'Veldslag om een hart: het verhaal van Helena' (2014). Oeroude thema's en mythes zijn bewerkt tot soepel lopende verhalen die even hedendaags als tijdloos zijn. Zo legt bv. Odysseus zijn zoon uit wat hem overkomen is. Daedalus en Icarus proberen te ontsnappen op Kreta. En Helena probeert haar dochter het onmogelijke te vertellen. De teksten van alle vier uitgaven zijn in royale druk en prettig leesbaar. Ze zijn voorzien van (pagina)grote eigenzinnige illustraties in zwart-wit (in 'De lange weg naar huis') of in enkele basiskleuren. De vrij gestileerde illustraties sluiten uitstekend aan bij de sfeer van de verhalen. 'Vliegen tot de hemel' is bekroond met een Zilveren Griffel en 'Veldslag om een hart' kreeg z…Lees verder

Over Michael De Cock

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur en theatermaker. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristoff Verbist in Thuis, die hij speelde van 1997 tot 2001.

Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, Spoed en Witse. Hij had ook een gastrol in de politieserie Aspe

In 2006 werd Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen. In 2015 behaalde hij voor Veldslag om een hart een Boekenleeuw.

In september 2016 volgde hij Jan Goossens op als hoofd van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Hij wordt ook de voorzitter van filmfestival MOOOV na de editie van 2015.

In 2016 speelde hij een van de hoofdrollen in fictieserie De 16.

Suggesties