Boek
Nederlands

De finale : voorbereiding op het Staatsexamen NT2 II : B1-B2

Maud Beersmans (auteur), Wim Tersteeg (auteur)
+1
De finale : voorbereiding op het Staatsexamen NT2 II : B1-B2
×
De finale : voorbereiding op het Staatsexamen NT2 II : B1-B2 De finale : voorbereiding op het Staatsexamen NT2 II : B1-B2

De finale : voorbereiding op het Staatsexamen NT2 II : B1-B2

Studie- en oefenboek voor hoogopgeleiden.
Titel
De finale : voorbereiding op het Staatsexamen NT2 II : B1-B2
Auteur
Maud Beersmans Wim Tersteeg
Taal
Nederlands
Editie
2de herz. ed.
Uitgever
Amsterdam: Boom, 2013
287 p. : ill.
Aantekening
Taalcursus Nederlands, raadpleging in het Nederlands, van niveau B1 naar B2
ISBN
9789461055712 (paperback)

Besprekingen

Nederland pakt het leren van Nederlands als tweede taal door anderstaligen erg grondig aan. Eerst is er het inburgeringsexamen, een soort basisexamen, later kunnen cursisten twee staatsexamens afleggen: Staatexamen NT2-I op ERK-niveau B1 en het staatsexamen NT2-II voor hoger opgeleide cursisten. Uitgeverij Boom verzorgde al heel wat uitgaven om anderstalige cursisten op de verschillende examens voor te bereiden.
Dit boek wil hoogopgeleide anderstaligen van taalniveau B1 naar B2 brengen. Het gaat om een herziene editie van dit boek, dat al sinds 2007 erg succesvol is. Het is de bedoeling dat de kandidaten zich nog beter voorbereid voelen en weten wat er van hen wordt verwacht. Zo hebben de auteurs langere spreekopdrachten en middellange schrijfopdrachten ontwikkeld, zoals die ook op het schrijfexamen voorkomen.
Door daarnaast veel authentieke lees- en luisterteksten op te nemen, geeft deze lesmethode een uitstekend beeld van het dagelijkse Nederlandse taalgebruik in diverse m…Lees verder
Een stevig herziene versie met veel nieuwe elementen van dit studieboek voor immigranten. Hoofdstukken zijn toegevoegd; het hoofdstuk 'Typisch Nederlands' is er uitgehaald en vervangen door 'Wetenschap' (interessanter dan voorheen het winterleed en televisie kijken). De lay-out is verbeterd (ruimere opzet en meer pagina's) en er zijn wat foto's vervangen. Koningin Beatrix is vervangen door Máxima, maar dan is het streepje op haar naam vergeten. Het strand op de Boompjeskade in Rotterdam (foto met onderschrift) is er al jaren niet meer en het heet gewoon Boompjes. Veel teksten zijn gehandhaafd, maar de opdrachten iets aangepast. Het register is weggehaald, jammer. Het hoofdstuk over 'Groot, groter, grootst' wordt niet 'overtreffende trap' genoemd, terwijl werkwoordsvormen consequent met de Latijnse benaming worden aangeduid. Pittig boek, zelfs voor hoogopgeleide Nederlanders, te weinig verbeterd en er staan veel slordigheden in.