Boek
Nederlands

Verliefd op alle 3

Maren Stoffels (auteur)
+1
Verliefd op alle 3
×
Verliefd op alle 3 Verliefd op alle 3

Verliefd op alle 3

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Merel is stapelgek op de boysband No time left. Als ze, met haar broer verdwaald in Londen, een backstagepas vindt voor een optreden van No time left, wil ze koste wat het kost de drie bandleden ontmoeten. Of moet ze die backstagepas toch maar terugbezorgen aan de eigenaar?
Titel
Verliefd op alle 3
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Verliefd op alle drie
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
105 p. + cd
ISBN
9789025862008 (hardback)

Besprekingen

Verliefd op alle 3 is het nieuwe boek van de populaire jonge schrijfster Maren Stoffels (°1988). De lezer volgt Merel, een meisje dat volledig geobsedeerd is door de boysband No Time Left. Ze praat tegen de posters van de jongens, droomt voortdurend over hen en luistert enkel naar hun muziek. Wanneer ze met haar ouders op vakantie trekt naar Ashford, in Engeland, vindt ze in het station van Brussel een portemonneetje. Er zit behoorlijk wat cash in, maar geld interesseert haar niet. Merel vindt in de portemonnee namelijk ook een backstagepas voor het optreden van niemand minder dan No Time Left. Maar doordat ze zo wordt opgeslorpt door haar vondst, missen Merel en haar broer Daan de trein en vertrekken hun ouders zonder hen. Merel en Daan besluiten de volgende trein te nemen, maar in plaats van in het kleine dorpje Ashford, komen ze plots in Londen terecht. Toevallig treedt No Time Left daar de volgende dag op. Is dit haar kans om de bandleden te ontmoeten of moet ze proberen de…Lees verder
Merel is fan van de popgroep No Time Left. Als ze met haar ouders en broer Daan op vakantie gaat naar Engeland, vindt Merel op het station in Brussel een portemonnee met daarin een backstagepas voor het optreden van No Time Left in Londen. Daardoor mist Merel samen met haar broer bij het overstappen de trein. Merel doet er alles aan om ervoor te zorgen dat ze naar het concert kan gaan, ook al is de backstagepas niet van haar. Goed geschreven, humoristisch verhaal waarin de uitwerking van het ‘fan-zijn’ van een popgroep en daar alles voor over hebben heel herkenbaar zal zijn voor de doelgroep. Korte hoofdstukken; ruime bladspiegel. Prettig leesbaar lettertype. Met als bijlage de cd* van de soundtrack behorende bij het boek en achterin de songtekst. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

In 2006 behaalde Stoffels haar mavodiploma. Al sinds groep 6 (9 jaar) schrijft ze verhaaltjes. Zo ging haar eerste (onuitgebrachte) boek over een Inuit-kind dat zijn vader zoekt. Ze begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen v…Lees verder op Wikipedia