Boek
Nederlands

Sproetenliefde

Maren Stoffels (auteur)
+1
Sproetenliefde
×
Sproetenliefde Sproetenliefde

Sproetenliefde

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Amber (15, ik-figuur) is tot over haar oren verliefd op Thijs, haar leraar Nederlands. Een onmogelijke liefde, dat begrijpt ze zelf ook wel. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Sproetenliefde
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2018
144 p. : ill.
ISBN
9789025875527 (paperback)

Besprekingen

Amber (15, ik-figuur) is verliefd op de jonge leraar Nederlands, Thijs. Ze durft er met niemand over te praten, zelfs niet met haar beste vriendin Ezra. Ze schrijft een hartenkreet op de muur van een afgelegen wc op school. Daar wordt op gereageerd en er ontstaat een hele correspondentie. Wat Amber niet kan vermoeden, is dat Robin de schrijver is. Deze jongen zit nog maar kort bij haar op school en spreekt niet. Vanwege een afspraak met Thijs probeert Amber hem tot praten te krijgen. Het was een deal in haar voordeel, maar hoe beter ze Robin leert kennen, des te meer ze hem waardeert. Naast deze verhaallijnen speelt nog Ambers vriendschap met Ezra, die wankelt als Ezra verkering krijgt met een jongen die Amber niet vertrouwt. Een modern, vlot verteld verhaal boordevol puber- en schoolperikelen, waarin de hoofdpersonen redelijk uit de verf komen. Winnaar Jonge Jury 2009. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

In 2006 behaalde Stoffels haar mavodiploma. Al sinds groep 6 (9 jaar) schrijft ze verhaaltjes. Zo ging haar eerste (onuitgebrachte) boek over een Inuit-kind dat zijn vader zoekt. Ze begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen v…Lees verder op Wikipedia