Dvd
Engels
Titel
(500) days of summer
Regisseur
Marc Webb
Componist
Mychael Danna 1958- Rob Simonsen
Acteur
Joseph Gordon-Levitt Zooey Deschanel
Uniforme titel
(500) jours ensemble
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626043768

Besprekingen

Een romantische komedie uit 2009 van debuterend regisseur Marc Webb met Joseph Gordon-Levitt en Zooey Deschanel. Tom, begin twintig, werkt als tekstschrijver bij een wenskaartenfirma. Wanneer hij voor het eerst zijn nieuwe collega Summer ziet weet hij meteen dat zij de ware voor hem is. Ze krijgen inderdaad een relatie, maar Summer gelooft niet in de romantische liefde en wil zich niet binden. Het verhaal wordt in terugblikken verteld door Tom, heen en weer springend in de tijd. De recensenten zijn enthousiast. André Waardenburg (NRC 23-9-'09) geeft 4 (van 5) balletjes: '(...) frisse komedie (...)'. Pauline KLeijer (Volkskrant 24-9-'09) geeft ook 4 (van 5) sterren: '(...) romantisch, komisch, maar ook fris en origineel (...) Ondanks de wat weemoedige ondertoon is de film een feestje. Met interessante acteurs, scherpe dialogen, een leuke soundtrack en net niet te hippe personages blijft (500) Days of Summer geloofwaardig en charmant. (...)' Met enkele extra's.

Over Marc Webb

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Marc Preston Webb (31 augustus 1974) is een Amerikaanse regisseur van onder andere speelfilms, videoclips en korte films. Hij is vooral bekend van zijn bekroonde film (500) Days of Summer, en ook doordat hij is geselecteerd als regisseur voor de reboot Spider-Man uit 2012.

Levensloop en carrière

Webb werd geboren in Bloomington, Indiana, als de zoon van Margaret Ruth (Stocker) en Norman Lott Webb. Toen hij 18 maanden oud was, verhuisde Webbs familie naar Madison, Wisconsin, waar hij ook opgroeide. Hij behaalde zijn diploma aan Madison West High School, daarna ging hij naar het Colorado College, New York University.

Met (500) Days Of Summer debuteerde hij met zijn eerste lange speelfilm. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Joseph Gordon-Levitt en Zooey Deschanel. Deze film werd genomineerd voor twee Golden Globes, maar won er geen…Lees verder op Wikipedia