Boek
Nederlands

De ridders van de Konijnenberg

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
De ridders van de Konijnenberg
×
De ridders van de Konijnenberg De ridders van de Konijnenberg
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Konijn Kit Kapoen en haar vriendje Wiete wonen op de Konijnenberg. Ze halen graag ondeugende streken uit. Dat is soms gevaarlijk, want Slodder Vos ligt op de loer. Met sfeervolle kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Dapper zijn
Titel
De ridders van de Konijnenberg
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
ISBN
9789089249579 (hardback)

Besprekingen

Konijntje Kit Kapoen en vriendje Wiete vinden het maar saai dat ze van hun ouders in hun holletje moeten blijven omdat er een vos op de loer ligt. Na meerdere malen de regels aan hun laars te hebben gelapt, moet Kit voor straf in de holle boom slapen, net als de vos hun burcht heeft gevonden. Marc de Bel heeft al vele jeugdboeken geschreven waaronder de serie over Blinker. Dit is het eerste deel van ‘De avonturen van Kit Kapoen’*. Er worden veel namen van familielieden, (onbekende) konijnentermen en plaatsnamen genoemd in het verhaal. Gelukkig begint het boek dan ook met een plattegrond van De Konijnenberg en omgeving op de schutbladen. Daarna volgt een woordje uitleg voor wie geen konijn is en een stamboom van de personages. Dit heb je wel nodig om het verhaal te kunnen volgen. Het Vlaamse taalgebruik komt wat ouderwets over en de plot is ietwat traag. Korte hoofdstukken en veel sfeervolle, vaak paginagrote kleurentekeningen van Jan Bosschaert maken het lezen wat makkelijker. De onde…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties