Aut of the box : groeien & bloeien in een wereld van verschil

Magali De Reu (auteur)

Aut of the box : groeien & bloeien in een wereld van verschil

Persoonlijk relaas over leven met autismespectrumstoornis en ADHD.
Extra onderwerp
Concentratiemoeilijkheden
Titel
Aut of the box : groeien & bloeien in een wereld van verschil
Auteur
Magali De Reu
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
199 p.
ISBN
9789464014297 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

‘Aut of the box’ vertelt het persoonlijke verhaal van Magali De Reu. Zij werd op haar veertiende gediagnosticeerd met autismespectrumstoornis en ADHD, later ook met angststoornis. Initieel werd gedacht dat ze nooit zonder begeleiding zou kunnen leven, maar ze besloot haar zwaktes om te buigen naar kansen. De Reu bespreekt de dagelijkse uitdagingen waar ze mee te maken kreeg, hoe haar gedragsuitingen overeenkomen en verschillen van de stereotypen, de stigma’s over mensen met ASS en ADHD en nog meer. Met tips en tabellen. Toegankelijk en verhalend geschreven. Voor lezers met speciale interesse in het onderwerp. Magali De Reu is een copywriter, talkshowhost en auteur.

Over Magali De Reu

Magali De Reu (Antwerpen, 7 november 1989) is Belgisch ondernemer, journalist, spreker en auteur. Sinds augustus 2018 heeft ze een podcast, Er mag al eens (voorheen Techmag), waarin ze ondernemers, politici en bekende Vlamingen interviewt.

Biografie

De Reu groeide op in Edegem en kreeg op veertienjarige leeftijd de diagnose van autisme. Ze verwierf bekendheid na interviews, columns en lezingen over dit onderwerp te hebben gegeven bij Radio 1, TEDx, De Morgen en Knack.

In augustus 2018 startte ze de podcast Techmag, later Er mag al eens, waarin ze bekende personen persoonlijke vragen stelt. In juli 2020 maakte viroloog Marc Van Ranst er bekend dat hij werd bedreigd. Diezelfde maand vertelde tv-presentatrice Evy Gruyaert in een van De Reu's interviews dat ze bij zichzelf vermoeden van autisme heeft. De Reu besloot daardoor om haar kanaal vooral te gebruiken om mentale problemen bespre…Lees verder op Wikipedia