Boek
Nederlands

Terug naar Wharton Park

Lucinda Riley (auteur), Ans Van der Graaff (vertaler)
Een van de bedienden van een Brits landgoed en de grootmoeder van de huidige generatie vertellen over het liefdesleven van een jong echtpaar vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Titel
Terug naar Wharton Park
Auteur
Lucinda Riley
Vertaler
Ans Van der Graaff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hothouse flower
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Kern, 2011
574 p.
Aantekening
Ook verschenen onder de titel 'De orchideeëntuin'
ISBN
9789032512996 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Terug naar Wharton Park is beloftevolle titel, maar het verhaal zelf blijft hunkeren naar die belofte. Nochtans zijn alle ingrediënten wel aanwezig. Zo zit het plot goed in elkaar. Lucinda Riley probeert een boeiend verhaal te vertellen met verrassende wendingen, maar dit neemt niet weg dat de verhaallijn bulkt van de clichés. Zoals bij elke familie- of liefdesroman komen bepaalde elementen terug: twee zussen die niet op elkaar lijken en dan toch naar elkaar toe groeien, een vreemd dagboek dat de poppen aan het dansen zet, emotionele drama’s zoals ongelukkige liefdes (ze houdt van hem, maar hij niet van haar), het overlijden van dierbaren, familiegeheimen, halve waarheden met kapotte liefdesverhalen tot gevolg en uiteindelijk het verplichte happy end. Dit alles wordt gekruid met een historisch en exotisch tintje. Het verhaal speelt zich voor een deel af in het adellijke Engeland met zijn landhuizen en bijhorende bedienden, en voor de rest zit de lezer in Thailand. Naast de plot…Lees verder
Julia heeft een ontzettend zware tijd achter de rug. Ooit was ze een gevierd concertpianiste, maar inmiddels is ze daar - door omstandigheden - mee gestopt. In Wharton Park, waar ze langzaam aan haar verdriet probeert te verwerken, leidt ze een eenzaam bestaan. Daarbij krijgt ze steun van haar familie, maar ook van haar jeugdkennis Kit Crawford, die inmiddels daar landgoedeigenaar is. Hij is momenteel bezig met het renoveren van het huis. Tijdens zijn werkzaamheden vindt hij een stapel brieven, die een opmerkelijk dagboek bevatten, geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fijn geschreven roman met interessante, boeiende personages. Het boek wisselt gebeurtenissen uit het heden af met passages afkomstig uit de oorlogsdagboeken, en met Julia's overpeinzingen en gedachten. De verhaalstructuur blijft echter altijd helder en de spanningsboog wordt strak gehouden. Geschikt voor een breed, vrouwelijk publiek. Kleine druk.

Over Lucinda Riley

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, Noord-Ierland, 16 februari 1968) is een Iers schrijfster van historische fictie en een voormalig actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, studente dramaturgie, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze heeft veel gereisd, vooral in het Verre Oosten.

Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven. Ze publiceerde haar eerste roman twee jaar later.

Ze publiceerde haar eerste zeven romans onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Ze begint de cyclus in 2013.

Lucinda Riley verdeelt haar leven, met haar man en vijf kinderen, tussen haar huis aan de kust van Norfolk in het oosten van Engeland en haar huis in de Provence op het schiereiland Saint-Tropez.

Lees verder op Wikipedia