E-boek
Nederlands

Er is nog werk : de toekomst van waardig werk in de wereld

Luc Cortebeeck (auteur)
+1
Er is nog werk : de toekomst van waardig werk in de wereld
×
Er is nog werk : de toekomst van waardig werk in de wereld Er is nog werk : de toekomst van waardig werk in de wereld

Er is nog werk : de toekomst van waardig werk in de wereld

Werk is een fundamenteel deel van ons leven. Daarom is het van zo'n groot belang dat werk voor iedereen beschikbaar én waardig is. Dat dat vandaag nog lang niet zo is, tonen de wantoestanden van moderne slavernij in Myanmar en Qatar, de onderwaardering van het huispersoneel en de textielarbeidsters in India en Bangladesh, het brute geweld tegen vakbondsleden in Latijns-Amerika, de infor

Titel
Er is nog werk : de toekomst van waardig werk in de wereld
Auteur
Luc Cortebeeck
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Terra - Lannoo, Uitgeverij, 2019
ISBN
9789401462266
CloudLibrary
4cgwz89

Over Luc Cortebeeck

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Pcoeman

Luc Cortebeeck (Willebroek, 17 januari 1950) is een Belgische syndicalist.

Levensloop

Cortebeeck is van opleiding maatschappelijk werker en sinds 1972 werkzaam binnen het ACV. Zijn eerste opdracht was als verantwoordelijke voor de ACV-jongeren in Mechelen. Vervolgens werkte hij in de Dienst Ondernemingen van het ACV. In 1987 werd hij nationaal secretaris van het ACV.

Op 1 september 1999 werd hij verkozen tot nationaal voorzitter van het ACV. Op 3 november 2006 werd hij tevens vicevoorzitter van het Internationaal Vakverbond (ITUC). In maart 2000 werd hij regent van de Belgische Nationale Bank.

Eind 2011 hield Cortebeeck op als ACV-voorzitter. Hij bleef zijn internationale mandaten wel nog voortzetten. Dat jaar werd hij vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en voorzitter van de werknemersgroep. In 2017 werd hij voorzitter van deze organisatie.

In 2018 kreeg hij het…Lees verder op Wikipedia