Boek
Nederlands

Je geld of je leven in de gezondheidszorg

Lieven Annemans (auteur)
+1
Je geld of je leven in de gezondheidszorg
×
Je geld of je leven in de gezondheidszorg Je geld of je leven in de gezondheidszorg

Je geld of je leven in de gezondheidszorg

Mariette moet geopereerd worden aan haar heup en heeft veel pijn. Haar chirurg wil haar gerust voorrang geven, maar vraagt in ruil 2000 euro. Cash, in een enveloppe. Wouter valt dood tijdens een halve marathon. Als hij was gescreend op hartziektes, dan had hij misschien nog geleefd. Maar alle volwassen mannen screenen zou de staat tientallen miljoenen euro's kosten. De kleine Celine heeft een on
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
Je geld of je leven in de gezondheidszorg
Auteur
Lieven Annemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2016
159 p.
ISBN
9789461314970 (paperback)

Over Lieven Annemans

Lieven Annemans is gewoon hoogleraar gezondheidseconomie aan de UGent en de VUB. Hij is ook schrijver en komt als deskundige veel aan het woord in Vlaamse media.

Biografie

Annemans studeerde en doctoreerde aan de VUB. Hij behaalde in de jaren '80 en '90 diploma's van Licentiaat Lichamelijke Opvoeding, Licentiaat Bedrijfskunde, Handelsingenieur en doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen, met specialisatie in Gezondheidseconomie.

Tussen 2000 en 2003 was hij kabinetsmedewerker bij de minister van sociale zaken Frank Vandenbroucke. In 2004 werd hij president van de Internationale vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR). Daarnaast was hij acht jaar de voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad.

Hij is zowel aan de UGent als aan de VUB verbonden aan de faculteit Geneeskunde. Sinds 2015 doet hij ook uitgebreid onderzoek naar het Geluk der Belgen, via het UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek.

Lees verder op Wikipedia