Boek
Nederlands

Aap is een ster

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
+1
Aap is een ster
×
Aap is een ster Aap is een ster
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
sjaak is graag bij oom tom in de tuin. in de tuin is een beer. er is ook een aap. maar wie gilt daar zo? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dierentuinen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Aap is een ster
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2022]
29 p. : ill.
ISBN
9789020619232 (hardback)

Besprekingen

Sjaak is vaak bij oom Tom in de tuin. Geen gewone tuin: oom Tom werkt in de dierentuin! Sjaak mag zijn oom helpen. Oom Tom heeft een speciale band met de aap, en dat komt goed van pas als een jongetje in de krokodillenkuil valt. Vrolijke, handzame uitgave voor eerste lezers in de serie ‘lees lees lees’, geschikt voor kinderen die drie maanden leesonderwijs hebben gehad. In de serie verschenen eerder negen deeltjes op niveau AVI-Start; en nu ook deeltjes geschikt na ca. twee, drie en vier maanden leesonderwijs. Het is een doorlopend verhaal, ingedeeld in hoofdstukjes met een vetgedrukte titels. Er worden geen hoofdletters gebruikt, wel leestekens. Elke korte zin bestaat uit twee tot negen eenlettergrepige woorden, ook woorden met twee medeklinkers achter elkaar. De tekst bestaat grotendeels uit dialogen, die worden aangegeven met aanhalingstekens of door een klein portretje van degene die aan het woord is. Tussendoor staan enkele weetjes over dieren en een quizje over welk dier wat eet…Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties