Boek
Nederlands
Wanneer een vrouwelijke privé-detective jaagt op een seriemoordenaar, maakt zijn geweld tegen vrouwen bij haar veel los.
Titel
Perfectie
Auteur
Laura Lippman
Vertaler
Ineke Van Bronswijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last place
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2017
367 p.
Aantekening
Verscheen eerder onder de titel: De laatste kogel
ISBN
9789022578728 (paperback)

Besprekingen

Na Nachtelijk ritueel (2001), een spannende hommage aan Edgar Allan Poe, verrast Lippman de fans van privédetective Tess Monaghan andermaal met een nieuwe invalshoek in het turbulente leven van deze sympathieke private-eye.

Nadat ze een kinderverleider opererend via het internet een koekje van eigen deeg heeft gegeven, acht Tess het wijselijk om het even wat kalmer aan te doen. Op aanraden van een collega duikt ze in de dossiers die te maken hebben met gewelddelicten binnen het gezin. Wat bij aanvang losstaande incidenten lijken, gaan onder de adelaarsblik van Tess al gauw een onmiskenbare samenhang vertonen. Na de werkuren zoekt ze ontspanning in gezelschap van haar vriend Crow, maar donkere wolken doemen op aan de hemel van haar gevoelsleven. Haar nachtrust wordt verstoord door angstdromen die verband houden met de gewelddadige dood van haar gewezen vriend twee jaar geleden.

De dreigende voortekens worden realiteit en het verhaal komt in een stroomversnelling al…Lees verder
Privédetective Tess heeft volgens de rechter buitensporig geweld gebruikt en moet het een tijdje rustig aan doen. Ze krijgt de opdracht te onderzoeken of de politie bij oude moorden wel degelijk onderzoek heeft verricht. De moorden hebben pas verband met elkaar als Tess zich ermee gaat bemoeien. Samen met de politieman die destijds het hoofd van een van de slachtoffers heeft gevonden, gaat ze op onderzoek uit. De staatspolitie heeft intussen ook enige tips gekregen, maar doordat beide partijen dingen voor elkaar geheimhouden, dreigt de moordenaar nogmaals zijn slag te kunnen slaan. Deze spannende thriller verloopt heel anders dan de lezer denkt. Tussendoor bezoekt Tess een psychiater waardoor ze heel menselijke trekjes krijgt. Spannend tot op het laatst. Oorspronkelijke titel: 'De laatste kogel’.