E-boek
Nederlands

Litouwen : op reis naar het onbekende

Kurt Van Eeghem (auteur)
+1
Litouwen : op reis naar het onbekende
×
Litouwen : op reis naar het onbekende Litouwen : op reis naar het onbekende

Litouwen : op reis naar het onbekende

Op het moment dat we ons samen afvragen wat Europa betekent, ontdekt Kurt Van Eeghem Litouwen. Het is een overrompelende ervaring. Schoonheid in overvloed ligt er aan de rand van Europa op hem te wachten. Kurt Van Eeghem deelt die weelde met ons in een passioneel reisdagboek dat de energie en extase van zijn Schone Kunsten ruimschoots overstijgt. Hij schrijft over de meest noordelijke baroksteden
Titel
Litouwen : op reis naar het onbekende
Auteur
Kurt Van Eeghem
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Pelckmans uitgevers, 2019
ISBN
9789463105040
CloudLibrary
3fm34g9

Over Kurt Van Eeghem

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Kurt Camiel Aster Van Eeghem (Zeebrugge (Brugge), 28 september 1952) is een Vlaams televisie- en radiopresentator.

Biografie

Van Eeghem volgde een opleiding aan Studio Herman Teirlinck en aan de Theaterschool Amsterdam. Vanaf 1975 speelde hij theater bij verschillende gezelschappen, en met zijn eigen ensemble Het ei.

Hij begon zijn televisiecarrière in 1980 met het muziekprogramma Hitring als zijn toenmalige alter ego: de dandy Raphaël Goossens.

In 1982 nam hij zelf een single op: Cool hé, jongen, samen met Jean-Marie Aerts.

In 1984 presenteerde hij de quiz Namen Noemen en later het comedyprogramma "Kurtoisie", waarin hij zich als het typetje Hilaire Sfeermaeckers profileerde als etiquette-kenner. Ook speelde hij vaak komische sketches waarbij hij koning Boudewijn imiteerde.

In 1990 werd hij de nieuwe presentator van de quiz De drie wijzen. Naast voormalige presentator Daniël …Lees verder op Wikipedia