Boek
Nederlands

De premier

Kris Hoflack (auteur)
De premier bekleedt de belangrijkste functie van dit land. Hij of zij zit in de cockpit van de politieke besluitvorming, bepaalt de agenda, verzoent de tegenstellingen en neemt finaal de cruciale beslissingen. In dit boek toont historicus, politiek journalist en gewezen hoofdredacteur van VRT en VTM Kris Hoflack ons een unieke blik in de coulissen van het premierschap. Hoe word en hoe blijf
Titel
De premier
Auteur
Kris Hoflack
Taal
Nederlands
Uitgever
[Gent]: Borgerhoff & Lamberigts, 2021
549 p. : ill.
ISBN
9789463935647 (hardback)

Over Kris Hoflack

Kris Hoflack (1965) is een Belgisch redacteur, journalist en bestuurder.

Levensloop

Kris Hoflack studeerde geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven en was gedurende vijf jaar assistent van socioloog Luc Huyse.

Na een loopbaan als politiek journalist voor onder meer Humo en Bonanza werkte hij voor de VRT. In 2007 werd hij projectleider van een hernieuwingsoperatie van de nieuwsdienst. Na de hervorming van 2007 werd hij hoofdredacteur duiding voor zowel de radio- als televisie-uitzendingen en zo verantwoordelijk voor alle politieke en duidingsprogramma's zoals Terzake, De keien van de Wetstraat, Phara, Volt en Vranckx. Hij was een van de vijf leden van het college van hoofdredacteurs van de zender.

Eind 2011 verliet Hoflack de VRT. Hij werd aangeworven bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, waar hij de opstart van een televisieafdeling leidde.

Hofl…Lees verder op Wikipedia