Boek
Nederlands

De sleutel van Sleedoorn

Kevin Sands (auteur), Maria Postema (vertaler)
+1
De sleutel van Sleedoorn
×
De sleutel van Sleedoorn De sleutel van Sleedoorn
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Londen, 1665. Apothekersleerling Christopher gaat samen met zijn vriend Tom op zoek naar het grote geheim waarvoor zijn meester gestorven is. Het wordt een zoektocht vol raadsels en bedrog. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
De sleutel van Sleedoorn
Auteur
Kevin Sands
Vertaler
Maria Postema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The blackthorn key
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
319 p.
ISBN
9789025760366 (paperback)

Besprekingen

Het eerste deel van een serie die in 1665 in Londen speelt. Achtergrond van het verhaal vormt de machtsstrijd die toentertijd in Engeland gaande was tussen de anglicanen en de puriteinen. Hoofdpersoon is de 14-jarige Christopher, een weesjongen die in de leer is bij meester-apotheker Benedict Sleedoorn. Christopher toont zich zeer leergierig, wat bijdraagt aan een goede band tussen hem en zijn meester. Nadat Benedict, net als een aantal van zijn collega’s, is vermoord, blijkt dat hij een cryptische boodschap voor Christopher heeft achtergelaten. Die probeert samen met zijn vriend Tom de boodschap te ontcijferen. De daaropvolgende zoektocht naar een geheim recept dat grote gevolgen voor de wereld kan hebben, gaat gepaard met het oplossen van vele raadsels en codes, en het maken van magische brouwsels. Ook komen de jongens in tal van gevaarlijke situaties terecht. Het verhaal leest als een thriller, waarbij de steeds aanwezige spanning goed voelbaar is. Lezers zullen met verwachting uit…Lees verder

Over Kevin Sands

Kevin Sands is een schrijver die vooral bekend staat om zijn tienerromans in het genre mysterie.

Carrière

Kevin Sands wilde als kind graag acteur worden, maar studeerde uiteindelijk theoretische natuurkunde..Daarna werkte hij professioneel als wetenschapper, managementconsultant, leraar en pokerspeler voordat hij auteur werd. In 2015 publiceerde hij het eerste deel van de serie De sleutel van Sleedoorn. Deel 2 en 3 volgden tot september 2017. Het vierde deel van de serie is al in het Engels verschenen onder de titel Call of the wraith (Nederlands: De Roep van de Geesten), evenals het vijfde deel The Traitor's Blade (Nederlands: Het Mes van de Verrader).

Kevin Sands woont in Toronto, Canada.

Werken

  • Sleedoorn - De Sleutel van Sleedoorn (The Blackthorn Key)
  • Sleedoorn - Het Teken van de Zwarte Dood (The Mark of the Plague)<…Lees verder op Wikipedia