Boek
Nederlands

Heksje Mimi wil graag winnen

Kathleen Amant (auteur)
+1
Heksje Mimi wil graag winnen
×
Heksje Mimi wil graag winnen Heksje Mimi wil graag winnen

Heksje Mimi wil graag winnen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Heksje Mimi wil veel wedstrijdjes winnen op de heksensportdag. Maar ze wil ook Roosje helpen, die soms niet durft mee te doen. Zullen ze toch een medaille krijgen? Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Heksen, Wedstrijden
Titel
Heksje Mimi wil graag winnen
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044822762 (hardback)

Besprekingen

Heksje Mimi verheugt zich op de sportdag en is vast van plan veel medailles te winnen. Bij elke wedstrijd wordt ze gestoord door een ander heksje dat erg onzeker is en hulp zoekt. Daardoor verloopt de dag niet zoals ze verwacht had, maar eindigt toch met een verrassing. In dit prentenboek wordt op speelse wijze uitgelegd dat plezier hebben en elkaar helpen belangrijker is als winnen. Het taalgebruik is afgestemd op kleuters, maar de platen zijn ook voor jongere kinderen heel aantrekkelijk. Ze beslaan steeds twee pagina’s en zijn vrolijk en kleurrijk. De levendige figuurtjes zijn zwart omlijnd; daarnaast zijn er grappige details. De tekst is er met duidelijke letters tussen gedrukt. Aantrekkelijk omslag, leuke schutbladen vol vrolijke heksjes. Royaal vierkant formaat. Zelfstandig te lezen deel uit de uitgebreide serie over heksje Mimi. Herkenbaar voorleesverhaal, geschikt voor een grote doelgroep. Vanaf ca. 4 jaar.

Heksje Mimi wil graag winnen

Op de school van Heksje Mimi is is het sportdag. Mimi besluit om stevig te ontbijten want ze wil graag zo veel mogelijk wedstrijden winnen. Op het programma staat spinnen vangen, om ter snelste vliegen rond de kerktoren, sterren plukken en bezemgooien. Niets loopt echter zoals Mimi het wil. Zo is er Roosje die altijd zegt: ‘ik kan dat niet’ en het vermoeden van Mimi dat er soms vals wordt gespeeld. Ze haalt Roosje over om toch mee te doen, ook al verspeelt ze hiermee haar eigen kansen. Gelukkig slaagt Mimi erin om bij de laatste opdracht te winnen en gooit ze haar bezem het verste weg. Groot is haar verbazing als ze tijdens de medaille-uitreiking niet één maar twee medailles krijgt!

Het elfde deel in de reeks van 'Heksje Mimi' borduurt verder op de eerder verschenen delen. Met een eenvoudig taalgebruik en felle kleuren spreekt het mening peuter en kleuter aan.

Vooraan in het boek worden de verschillende klasgenootjes van Mimi voorgesteld zodat je altijd kan ga…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia