Boek
Nederlands

Heksje Mimi en kabouter William op school

Kathleen Amant (auteur)

Heksje Mimi en kabouter William op school

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Heksje Mimi neemt stiekem kabouter William mee naar school. Hij belooft stilletjes in Mimi’s boekentas te blijven zitten, maar dat doet hij niet. Hij haalt allerlei ondeugende streken uit. Weet Mimi nu nog wel welke toverspreuk ze moet zeggen? Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie, Schoolleven
Titel
Heksje Mimi en kabouter William op school
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789044836578 (hardback)

Besprekingen

Als Kabouter William aan Heksje Mimi komt vragen of ze komt spelen kan dat niet, want ze moet naar school. Kabouters mogen eigenlijk niet op school komen, maar toch besluit Mimi hem mee te nemen. Eenmaal op school aangekomen moet Kabouter William in de boekentas van Mimi blijven, maar dat gaat natuurlijk mis. Heksje Mimi wordt tijdens de lessen ernstig afgeleid door de ondeugende fratsen van de kabouter. Als hij nu maar niet ontdekt wordt... De platen in dit prentenboek zijn eenvoudig, zonder diepte en voorzien van een dikke zwarte omlijning. De achtergrond heeft meer diepte, omdat deze uit meer kleurschakeringen is opgebouwd en ook schaduwen laat zien. Het verhaal zal vooral kinderen die net naar school gaan aanspreken, maar qua prenten en inhoud lijkt het bedoeld voor een jongere doelgroep. Dit kan te maken hebben met het feit dat in België jonge kinderen eerder naar school gaan. Deel uit de uitgebreide serie prentenboeken over Heksje Mimi. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia