Boek
Nederlands

Weerstand

Kaat De Kock (auteur)
+1
Weerstand
×
Weerstand Weerstand
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Een meteorietinslag dreigt al het leven op aarde te vernietigen. Sarah (17, ik-persoon) en haar vriend Daniel aarzelen: nemen ze een zelfmoordpil of halen ze tot het laatste moment alles uit het leven? Als ze voor het laatste kiezen, ontdekken ze dat de situatie heel anders is dan ze dachten. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Apocalyps
Titel
Weerstand
Auteur
Kaat De Kock
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
166 p.
ISBN
9789044842432 (hardback)

Besprekingen

Dystopische youngadultroman waarin een rechts-populistisch doemscenario wordt uitgewerkt. Door een aanstaande meteorietinval is het einde van de wereld nabij. Velen besluiten voor de inval een zelfmoordpil te slikken, maar Sarah (17, ik-persoon) en haar kersverse vriend Daniel willen nog een laatste keer met elkaar vrijen. Uitgeput vallen ze in slaap en als ze wakker worden, blijkt er sprake van een complot: er is helemaal geen meteoriet, de ultrarechtse regering wilde dat alleen doen geloven om zo iedereen die hen voor de voeten liep uit de weg te ruimen. In de tweede helft van het boek ontvluchten Sarah en Daniel het land. Het verhaal is voldoende verrassend en tegelijkertijd herkenbaar om jonge lezers geboeid te houden, maar mist ook thematische focus en gelaagdheid. De tijdsprongen tussen de maar liefst zes verschillende verhaaldelen zijn groot (Sarah en Daniel blijken tussentijds ouders te zijn geworden). Hoe extreemrechtse sympathieën kunnen woekeren, of wat het betekent om een …Lees verder

Over Kaat De Kock

Kaat De Kock (Bornem, 20 februari 1975) is een Belgische schrijver van jeugdliteratuur en romans.

In 2016 debuteerde ze met jeugdboek Selfie, dat genomineerd werd voor de Jonge Jury debuutprijs. Daarna volgden nog Sterker dan jij, Chemie, Niets om het lijf, Dromenvanger en Wie denk je wel dat je bent?. Nadat ze al een paar jaar verhalen had geschreven voor Flair, verscheen in 2018 haar eerste chicklitroman Het is ingewikkeld en in 2019 Daar gaat de bruid. In 2020 verscheen haar eerste kinderboek Help, ik ben verliefd, dat werd geïllustreerd door cartooniste Christina De Witte en in 2021 het vervolg “Help, ik heb vakantie”. Eind 2021 bracht ze de roman 'Winter in de B&B' uit, het eerste boek in een nieuwe feelgoodreeks.

Lees verder op Wikipedia