Boek
Nederlands

Help, ik heb vakantie!

Kaat De Kock (auteur), Christina De Witte (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Het zit Charlie (11, ik-persoon) niet mee in de zomervakantie. Haar vriendje Hakim is verhuisd en haar vriendinnen zijn op vakantie. En haar moeder heeft een vriend, de gevreesde turnleraar! Wordt dit nog wel een leuke zomer? Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Help, ik heb vakantie! / Kaat De Kock ; illustraties Chrostin
Auteur
Kaat De Kock
Illustrator
Christina De Witte
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Horizon, 2021
172 p. : ill.
ISBN
9789463962292 (hardback)

Besprekingen

In de zomervakantie baalt Charlie (11, ik -persoon) behoorlijk. Haar vriendje Hakim is pas verhuisd naar de andere kant van het land en ze weet niet of hij haar snel zal vergeten. Haar vriendinnen zijn allemaal op vakantie en zij zit alleen thuis bij haar moeder. En dan is haar moeder ook nog eens verliefd geworden op Sven, de turnleraar van hun school, die nu regelmatig bij hen thuis komt. Als Charlie op een dag in het geheim alleen met de trein naar Hakim reist, zet dat de relatie met haar moeder behoorlijk onder druk. Maar gelukkig bedenkt Sven een verrassing zodat de vakantie heel anders verloopt dan ze had verwacht. Toegankelijk geschreven verhaal in een vlotte stijl, die goed past bij de doelgroep. Er zitten wel thema’s in het boek, die eigenlijk bij een iets oudere leeftijdsgroep (12+) passen. Daarnaast is de Vlaamse origine goed te merken. Het verhaal heeft humor en vaart. De karakters maken duidelijk een ontwikkeling door. Elk hoofdstuk begint met een grappige cartoon en een …Lees verder

Over Kaat De Kock

Kaat De Kock (Bornem, 20 februari 1975) is een Belgische schrijver van jeugdliteratuur en romans.

In 2016 debuteerde ze met jeugdboek Selfie, dat genomineerd werd voor de Jonge Jury debuutprijs. Daarna volgden nog Sterker dan jij, Chemie, Niets om het lijf, Dromenvanger en Wie denk je wel dat je bent?. Nadat ze al een paar jaar verhalen had geschreven voor Flair, verscheen in 2018 haar eerste chicklitroman Het is ingewikkeld en in 2019 Daar gaat de bruid. In 2020 verscheen haar eerste kinderboek Help, ik ben verliefd, dat werd geïllustreerd door cartooniste Christina De Witte en in 2021 het vervolg “Help, ik heb vakantie”. Eind 2021 bracht ze de roman 'Winter in de B&B' uit, het eerste boek in een nieuwe feelgoodreeks.

Lees verder op Wikipedia