Boek
Nederlands

De jongen met de lege ogen

Jonathan Stroud (auteur), Ineke Van Bronswijk (vertaler)
+1
De jongen met de lege ogen
×
De jongen met de lege ogen De jongen met de lege ogen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Lockwood, George en Lucy mogen in eerste instantie niet meehelpen bij de enorme geestuitbraak in de Londense wijk Chelsea. Tot de chaos echt te groot wordt. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Spoken
Titel
De jongen met de lege ogen
Auteur
Jonathan Stroud
Vertaler
Ineke Van Bronswijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hollow boy
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2016
367 p.
ISBN
9789024571895 (paperback)

Besprekingen

De spokenjagers van Lockwood & Co hebben het druk. Ze krijgen allerlei zaken doordat hun concurrenten zich bezig moeten houden met een enorme geestuitbraak in de Londense wijk Chelsea. Lockwood, George en Lucy mogen daar in eerste instantie niet aan deelnemen, maar uiteindelijk blijven hun kwaliteiten niet onopgemerkt. Tegengewerkt door de andere bedrijven gaan ze op zoek naar de oorzaak van de grote spookramp. Met dit derde deel* tekent de formule waarmee Stroud deze serie schrijft zich duidelijk af. Dat is echter geen probleem door het onverminderd sterke schrijfwerk. Waar andere series na hun initiële succes vaak gehaast en ongeïnspireerd aandoen, zorgt de auteur er hier voor dat met aandacht en liefde voor de personages een spannend verhaal wordt vormgegeven. Misschien niet enorm verrassend meer na de vorige delen, maar nog altijd met een kwaliteit die je doet uitkijken naar een volgend deel. Mondjesmaat voegt Stroud gelukkig wel nieuwe elementen toe die duidelijk zijn opgezet om …Lees verder

Over Jonathan Stroud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sofie Sigrinn

Jonathan Anthony Stroud (Bedford 27 oktober 1970) is een Engelse schrijver van fantasy boeken, hoofdzakelijk voor kinderen en jonge volwassen.

Hij is het beste bekend om De Bartimaeus Trilogie en Lockwood en Co serie.

Lees verder op Wikipedia