E-boek
Frans

L'année Eddy Merckx 69

+1
L'année Eddy Merckx 69
×
L'année Eddy Merckx 69 L'année Eddy Merckx 69

L'année Eddy Merckx 69

Jamais un coureur n'a dominé une saison cycliste tel Eddy Merckx en 1969. Il remporte une série impressionnante de courses de haut niveau : Paris-Nice, Milan-Sanremo, le Tour des Flandres, Liège-Bastogne-Liège et le Tour de France. La manière dont il réalise tous ces exploits renvoie aux prestations mythiques du cyclisme d'avant-guerre. Le plus grand coureur de tous les temps passe souvent à l'

Onderwerp
Merckx, Eddy
Titel
L'année Eddy Merckx 69
Auteur
Johny Vansevenant
Taal
Frans
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Het jaar van Eddy Merckx 69
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Terra - Lannoo, Uitgeverij, 2019
ISBN
9789401464017
CloudLibrary
4cgyyz9

Andere talen:

Over Johny Vansevenant

Johny Vansevenant (Roeselare, 13 juli 1958) is een Vlaamse journalist bij de VRT. Hij specialiseerde zich in Wetstraatjournalistiek en kent veel toppolitici en premiers zoals Yves Leterme, Jean-Luc Dehaene, Guy Verhofstadt persoonlijk.

Carrière

Vansevenant groeide op in Lichtervelde en studeerde Germaanse filologie aan de Gentse universiteit. Na zijn legerdienst in 1980 deed hij interims in het middelbaar onderwijs. Vanaf 1984 gaf hij Nederlands aan Franstalige ambtenaren in Brussel en combineerde dit met reportagewerk voor de gewestelijke radio Omroep West-Vlaanderen. In januari 1988 ging hij aan het werk bij de nieuwsdienst van de radio, waar hij verslaggeving doet. Sedert 1990 volgt Vansevenant de Belgische politiek voor de VRT en werkt hij voor De zevende dag. Vansevenant woont sinds 1990 in Gent en is getrouwd met Viviane Denoo. Ze hebben twee kinderen.

In 2004 nam Vansevenant deel aan …Lees verder op Wikipedia