E-boek
Nederlands

Het jaar van Eddy Merckx 69

+1
Het jaar van Eddy Merckx 69
×
Het jaar van Eddy Merckx 69 Het jaar van Eddy Merckx 69

Het jaar van Eddy Merckx 69

Nooit heeft een renner een wielerseizoen zo gedomineerd als Eddy Merckx in 1969. Hij wint een indrukwekkende reeks topkoersen: Parijs-Nice, Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik én de Tour de France. De manier waarop hij dat doet, voert ons terug naar het vooroorlogse wielrennen. Hij gaat geregeld 100 kilometer of meer in de aanval en wint zware wedstrijden met maar lief

Onderwerp
Merckx, Eddy
Titel
Het jaar van Eddy Merckx 69
Auteur
Johny Vansevenant
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Terra - Lannoo, Uitgeverij, 2019
ISBN
9789401459679
CloudLibrary
4cgutz9

Andere formaten:

Andere talen:

Over Johny Vansevenant

Johny Vansevenant (Roeselare, 13 juli 1958) is een Vlaamse journalist bij de VRT. Hij specialiseerde zich in Wetstraatjournalistiek en kent veel toppolitici en premiers zoals Yves Leterme, Jean-Luc Dehaene, Guy Verhofstadt persoonlijk.

Carrière

Vansevenant groeide op in Lichtervelde en studeerde Germaanse filologie aan de Gentse universiteit. Na zijn legerdienst in 1980 deed hij interims in het middelbaar onderwijs. Vanaf 1984 gaf hij Nederlands aan Franstalige ambtenaren in Brussel en combineerde dit met reportagewerk voor de gewestelijke radio Omroep West-Vlaanderen. In januari 1988 ging hij aan het werk bij de nieuwsdienst van de radio, waar hij verslaggeving doet. Sedert 1990 volgt Vansevenant de Belgische politiek voor de VRT en werkt hij voor De zevende dag. Vansevenant woont sinds 1990 in Gent en is getrouwd met Viviane Denoo. Ze hebben twee kinderen.

In 2004 nam Vansevenant deel aan …Lees verder op Wikipedia