Boek
Frans

L'Énigme de la chambre 622 : roman

Joël Dicker (auteur)

L'Énigme de la chambre 622 : roman

Genre:
Als Joel, schrijver, hoort over een moord van 15 jaar geleden in het hotel waar hij nu verblijft en die nooit is opgelost, gaat hij samen met een andere hotelgast op onderzoek uit en komen ze terecht bij een bankenfamilie.
Titel
L'Énigme de la chambre 622 : roman
Auteur
Joël Dicker
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Editions de Fallois, 2020
573 p.
ISBN
9791032102381 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Joel is schrijver en logeert in het Palace de Verbier, een chique hotel in Zwitserland. Hij hoort van een onopgeloste moord jaren geleden in de kamer naast hem. Samen met Scarlet, die in de kamer naast hem verblijft, gaat hij op onderzoek uit. De moord vond plaats in het weekend waarin alle medewerkers van een bank in het hotel waren om hun nieuwe president te kiezen. De bank werd al 300 jaar geleid door de familie Ebezner. Maraine Ebezner (41) was in de veronderstelling dat hij gekozen zou worden. Maar de week voorafgaande aan de verkiezing zat vol onverwachte confrontaties en alles wijst erop dat Lev Levovitch de nieuwe president wordt. Onderhandelingen die Maraine 15 jaar geleden voerde om met zijn geliefde Alexandra te kunnen trouwen hebben hier mee te maken. Het onderzoek van Joel en Scarlet, de gebeurtenissen van 15 jaar geleden zijn in langere en kortere fragmenten met elkaar verweven. Alle personages worden breed in beeld gebracht. Door de pakkende stijl, nieuwe inzichten, com…Lees verder

Over Joël Dicker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Palrogg

Joël Dicker (Genève, 16 juni 1985) is een Zwitserse schrijver. Hij studeerde aan de faculteit rechten van de Universiteit van Genève. In 2010 behaalde hij zijn mastergraad.

Op 24-jarige leeftijd schreef hij Les Derniers Jours de Nos Pères, een novelle over de Special Operations Executive, een geheime Britse organisatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2010 won Joël Dicker de Prix des Écrivains Genevois, een prijs voor nog niet gepubliceerde manuscripten. In 2012, dus twee jaar nadat hij deze prijs gewonnen had, is Les Derniers Jours de Nos Pères in Frankrijk uitgegeven.

La Vérité sur l’Affaire Harry Quebert (De waarheid over de zaak Harry Quebert) is zijn tweede roman. Een spannend verhaal over een New Yorkse schrijver met schrijversblok, die op bezoek gaat bij zijn oude professor in New Hampshire. De schrijver stuit op een oude moordzaak die verband houdt met een oude liefdesgeschiedenis tussen zijn leermeester en een 15-jarige le…Lees verder op Wikipedia